Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dorka je fajn dievča, ale priveľmi fixované na svojich rodičov. Tí však odídu na trojtýždňovú dovolenku a Dorka musí bývať u svojho dedka. Ich spoločný život je od začiatku ťažký a akosi si nevedia na seba zvyknúť. V tom istom dome žije aj malý Piko, ktorý má tiež problémy s dospelákmi. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Pomerne stabilný život starnúceho botanika/filatelistu naruší dočasne pridelená vnučka s ktorou si akosi nevedia nájsť spoločnú reč. Do toho sa miešajú rozpory v pomaly sa rozpadajúcej dysfunkčnej rodine z vedľajšieho bytu, na dvore činžiaku vyčíňa banda mladistvých delikventov a nechýbajú ani problémy na skleníkovom pracovisku. Dobre zahraté, na čele s vynikajúcim Machatom, ale celkový dojem je akýsi polovičný. Nič nie je poriadne vysvetlené, nič nie je dotiahnuté do konca. Dlhšia stopáž, prípadne seriálová podoba by tomu sedela lepšie. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Film o detech, ale asi ne uplne pro deti. Celkove jde o mirny nadprumer a uzivat s mj. muzeme syroveho a spinaveho socialistickeho prostredi. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Machata sa tu ocitol asi nejakým omylom, lebo jeho herectvo je neporovnateľné so všetkými ostatnými. Príbeh má dobrý nápad, ale slabé spracovanie, a celkom slabý záver. Nie je to vôbec jednoduché dať detské postavy do nedetských problémov tak, aby to malo správnu formu a spád. Najlepšie to vedel Kachyňa a tento film mal k tomu ďaleko. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Ponuré a těžkopádné sociální drama s velmi krátkou stopáží. Ve filmu je toho nastíněno poměrně dost (chladný vztah vnučky a dědy, její spolužák má zas věčně hádavé rodiče před rozvodem, vysmívající se spolužáci v čele s učitelkou, banda pouličních chuligánů, které nikdo nedokáže srovnat). Bohužel většina událostí je podána velmi strohou formou pouze v náznacích, nedotažené do konce a proto si myslím, že delší stopáž by film značně vylepšila. Začátek mi přijde strašně utahaný a rozvláčný, hlavní dětští hrdinové se poprvé setkají až po víc jak čtvrthodině filmu, zato závěrečná pasáž s útěkem mi přijde odbytá strašně narychlo, o její zidealizovanosti a jednoduchosti ani nemluvě. I tak to ale má něco do sebe, proto trochu nadhodnotím a uděluji slabé 3 *. 50% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama