Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh osamelého muža, ktorý sa po smrti svojej ženy chce vrátiť k prvej láske z mladosti, poskytol Štefanovi Kvietikovi zaujímavú príležitosť vytvoriť charakter osamelého Jana Chomúta. Hlavný hrdina inscenácie Zločin a pokánie spácha v ošiali čin, ktorý mu nadlho zaťaží svedomie. Tragický príbeh lásky, ktorý sa odohráva na vidieku v polovici 19. storočia, nakrútila Slovenská televízia podľa klasickej novely Svetozára Hurbana Vajanského. (RTVS)

(více)

Recenze (7)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zločin a pokánie? No, ani ne, spíš se k obému celou dobu schyluje a po deseti minutách je více méně jasně načrtnuto, jak to celé skončí. Herci hrají dobře, ale scénář stojí za nalomenou plastovou vidličku, stejně jako první půlka inscenace, která jen několikrát zopakuje věci nutné pro polovinu druhou , která je mnohem lepší. Pořád ale v mnoha věcech pitomá, trochu jako pakůň běloocasý po absolvování akce za účelem prodeje univerzálního kráječe papírových kapesníků českým důchodcům , bohužel. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pro potěchu mého oka obsadil Pavol Haspra do této inscenace 2/3 nejpohlednějších slovenských herců, škoda, že se nenašla příležitost i pro Vlado Müllera. Ale to už bych se asi ději nedokázala věnovat vůbec. A že by to byla škoda. Na miniaturním prostoru rozehrál Štefan Kvietik se Soňou Valentovou, které rozkošně nadbíhal Mišo Dočolomanský, téměř Shakespearovské drama. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o nelehkém rozhodování, dlouholetém, nezapomenutém zhrzení i hanbě, samozřejmě i o pokání a nakonec o nutném prozření. Lehce pohádkově laděný děj upřesňuje do dramatické reality dvojice Kvietik Valentová, která je základem mého hodnocení. Naprosto ukázkové práce dramatického herectví. Drsné, ale i krásné prostředí dodělá ten zbytek. Pro náročného, československého diváka krásná podívaná. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Štefan Kvietik ako vdovec to dosť nepochopiteľne takmer dal na Mrázika. Soňa Valentová zase pri kúpeli odhalila viac, ako je bežné v televíznej inscenácii. Neskôr je film niečím oveľa viac, ako sa zdalo na začiatku, prechádza do tragédie ohrdnutej lásky ako z učebnice. No potom prichádzajú rozpačité akčné scény, ale dojem pokazili iba trochu. –––– Diabol vstúpil do teba! Toľko sa prizerať vlastnému telu. ()

S120 

všechny recenze uživatele

Lidově by se daslo říct, že Zločin a pokánie je film o chlapovi, který myslí koulema. A jak už to chodí, nakonec na jeho jednání začnou doplácet i ostatní. Filmu přidává dobrý herecký výkon Kvietika, Valentové a Haverly. Na druhé straně se ale nemůžu ubránit dojmu, že tomu snímku něco schází ... Každopádně za podívání určitě stojí! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama