Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Sniper je snímek, který má být hlavně akční. Ale při shlédnutí, by se kolonka akční mohla s přehledem vyškrtnout. Nic akčního na tomhle filmu není a celý film se točí kolem Snipese, který je pořád na jednom místě a mele a mele. Celkově je to neskutečně nudné a příště už si to radši pouštět nebudu. 35% ()

chaturga 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý kousek. Dá se to srovnat s telefonní budkou, ikdyž hodnocení o tom moc nevypovídá. Podle mě je to věc názoru. Já například viděl snipera jako prvního a pak o rok později telefonní budku a měl jsem pocit, že právě ta "úchvatná" telefonní budka je totální kopií snipera. Takže jak říkám, je to věc názoru. Mě osobně se více líbil sniper. Nejsem tady sám, kdo to tvrdí. Není to jen o nějakym psychoušovi, co nutí nějakýho hezouna, aby na veřejnosti a před ženou řikal totální hnusárny, ale je to o tom, jaká je Amerika! A že za všechno ty americký hovada jednou zaplatěj! A o tom tento americký (nebo možná protiamerický) film je. Pokud jste viděli "Bowling for Columbine", tak víte o čem mluvím. Wesley Snipes byl úžasný. Pomstil smrt dcerky (jejich zbraní!!!!) a sám se zabil. Je to jeden z mála hrdinů, který věděl co dělá a nežvatlal kraviny! A hlavně má normální konec a né tak trapnej a předvídatelnej jako v telefonní budce (ikdyž už si to vůbec nepamatuju:) Jinak herecké výkony jsou velmi dobré (přijdou mi až strojově ponuré) a to v tom filmu vyniká. Ikdyž právě to je asi příčina toho, že hodně lidí píše, že je to nudný a bez špetky koření:) Za týden se znovu po letech podívám na telefonní budku a možná změním i komentáře na oba filmy. Třeba se mi opravdu bude líbit víc:) Ale to hlavní, co mi film dal, je: "Do prdele s Amerikou!!!!!!!" ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Čo bolo skôr, naozaj neviem, ale ku nám toto dorazilo po TELEFÓNNEJ BÚDKE. Takmer identický scenár, kde však záporák na seba viac strháva pozornosť (čo je na škodu filmu). Liberty je uväznená pri stánku s hotdogmi a v telefóne sa jej ozve neznámy hlas. A začína nervydrásajúci(?) súboj. Ide o film snažiaci sa povedať čosi viac o zbrojnom priemysle. Je to patetický protest oblečený ako triler. To, že v Búdke išlo o sebeckého snoba, bolo však to najlepšie. Tu sa snažia o hĺbku, ktorú však ocení máloktorý človek pohybujúci sa v skutočnoím svete... ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, ktorý nepostráda napätie. Oproti Telefónnej búdke však dej pôsobí menej dôveryhodne, až pozliepaný nasilu. A vôbec mi pripadá uletené bojovať proti zbraniam ostreľovaním námestia. Nepomáha ani to, že ostreľovač každého koho zabil (vraj) poznal a určite to bol zlý človek. No neviem... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Wesley Sniper, teda Snipes, teda jeho role, mi tam připadal jak nějakej učitel Hnízdo nebo někdo. Jak tam furt tak chodil a rozumoval. Jinak logika mi místy dost unikala a celý to bylo takový trochu divný. Ještě k tomu pak to zakončení. No nevim, nevim. Wesley byl lepší jako Blade, z tohohle se mi chce spíš blejt. Kamera režie se snažila být hodně dynamická, což teda sice jako byla, ale taky jako byla tak trochu zbytečná, protože filmu to nijak nepřidalo. Hudba zajímavá, moderní, elektronická, což oceňuju. Ale upřímně - byla dost na jedno brdo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva v USA, no v niektorých scénach môžeme v pozadí na budove vidieť kanadskú vlajku. (newstedson)

Reklama

Reklama