Reklama

Reklama

Whistle and I'll Come to You

(TV film)
Velká Británie, 2010, 50 min

Režie:

Andy De Emmony

Předloha:

M.R. James (povídka)

Scénář:

Neil Cross

Kamera:

Rob Hardy
(další profese)

Recenze (7)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála nových TV filmov, ktorému s radosťou dávam plnú trefu. Duchárinka s dôchodcom v hlavnej úlohe, takže hneď ma napadol depresívny Soft for Digging, ale toto ma dostalo ešte omnoho viac. Neskutočne napínavé. Dedko nájde na pláži prsteň a odvtedy ho začne prenasledovať záhadná postava v bielom plášti, k tomu si pridajte ešte desivé zvuky, šramoty a búchanie na dvere izby osamoteného hotela dopĺňané skvelým hudobným podmazom a máme tu hororovú atmosféru ako z učebnice. V niektorých momentoch som sa dokonca skrýval pod deku, a to sa nestáva každý deň! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

50 minútová skoro až " seniorská " duchárčina , ktorá vlastne duchárčinou asi ani nechcela byť. Záležitosť si na svojich ramenách herecky uniesol John Hurt , ktorého iniciály boli ignorované aj na " INTERNETOVEJ FILMOVEJ DATABÁZE ". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vrzající a bouchající dveře, busta a jeden prsten, co vládne všem. Ano, někdy stačí málo k vytvoření napínavé atmosféry. Aby se však člověk bál, museli by autoři více přitlačit na pilu. Něco mi úplně nesedlo...vizuál slušný, asi hudba nebyla až tak mrazivá. John Hurt byl samozřejmě skvělý, Jonesové jsem tu apatii věřil. Než dojde na noční strašení, vleče se děj líně jak klidné vody Léthé. Slušné, ale na jedno podívání dostačující. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Prsten jako znamení závazku. Ano, tohle bylo děsivé i bez všech speciálních efektů. Ale on je to horor ještě dříve než nastoupí ta hororová část. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Neskutečná depka s naddimenzovanou zvukovou složkou. Pokud bych váhal jestli se mám zabít, nebo ne, pak po shlédnutí tohohle dílka bych měl naprosto jasno. Edit: Zkoukl jsem i první adaptaci a přečetl původní povídku, a můžu říct, že změny provedené v novém zpracování, jsou jen na škodu. Hlavní postava je v TV filmu z roku 2010 charakterizovaná jako slabošský, lítostivý a zlomený stařec nad hrobem, který se hrbí pod náporem obrovské viny, a dodává adaptaci sociální rozměr, o který jsem teda rozhodně nestál. Zatímco v prvním zfilmování jde o suverénního, i když podivného patrona, který narazí na nadpřirozeno. V novějším filmu má každý záběr, každá situace, každý zvuk za cíl vyvolat co největší pocit zoufalství. Ta zvuková složka je neskutečně přehulená, to bylo fakt moc. A když dojde na strašení, je to pojaté v moderním agresivním stylu, který mi připadal až obscénní. Ty dvě adaptace jsou jako noc a den. Krásnej den a hnusná noc. Nebo spíš, krásná strašidelná noc a hnusnej zamračenej den. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Horor s rozšířeným dějem než původní zpracování. Za hrdinou přijde jeho katatonická žena, kterou předtím uložil do léčebny, a křičí na něho.... ()

Reklama

Reklama