Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steffen, německý student archeologie, najde při jednom archeologickém výzkumu v Jeruzalémě kostru člověka, starou více než dvatisíce roků. Obsah pytlíčku, který se našel hned vedle kostry, však zmátl nejen Steffena, ale i celý tým zkušených archeologů. Našel se v něm list se záhadným písmem a návod na obsluhu videokamery, která se však začne vyrábět až za tři roky. Na základě těchto zjištění se Steffen domnívá, že našel kostru člověka, který cestoval v čase. Myslí si, že tato osoba nasnímala videokamerou Ježíše. O pravdivosti Steffenovy hypotézy svědčí i několik dalších důkazů. Ale je skoro nemožné, aby mladý student přesvědčil zkušené archeology, a proto hledá důkaz v dopise, který se našel spolu s kostrou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Včera jsem to viděla podruhé a jsem znova spokojená, přestože už ne tolik napjatá jako poprvé. Vynikající nápad, mnoho momentů k zamyšlení. atraktivní prostředí, vydařené akce, sympatičtí herci. Jsitě jsou tam (jako všude) občas nějaký nelogičnosti, ale mohla jsem je úplně bezbolestně pominout. Zajímavý komentář Morien, která řekla mnohé za mě. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na německé (a navíc televizní) poměry docela slušný film. Herecké obsazení nebylo zrovna oscarové, ale mohlo to dopadnout ještě hůř. V první části nám byla nastíněna zajímavá zápletka a vypadalo to jako povedený dobrodružný film, ale nebyli by to Němci, aby si to s přibývajícím dějem nezkazili botami ve scénáři, příšernými dialogy, nechtěně komickými záporáky a hlavně předvídatelným a poměrně blbým závěrem. Škoda, první část byla mnohem lepší než ta druhá a dalo se z toho vytřískat více. Tak jako tak, pořád to na Německo dopadlo slušně. ()

Reklama

kacer4 

všechny recenze uživatele

Na dobrej kostre príbehu je nacápaná chabá hmota. Začiatok veľmi sľubný s veľkou dávkou zvedavosti a menšou dávkou napätia. Čím ďalej tým viac sa postupne začalo odbáčať od hlavnej pointy a film sa zmenil na nekonečnú a nudnú nahánačku. K záverečnému rozuzleniu to opäť trošku chytilo dych. Film mohol mať kľudne len nejakých 90 minút. ()

Ynés 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi historii, jste křesťané, fanoušci cestování v čase, rádi se díváte tři hodiny na akční honičky a bitky a také na mladého namakaného árijce v těsných černých boxwrkách (teď mě napadá že to musí být film pro všechny), je tento film pro vás. Na německou tv produkci nijak špatné, chtělo by to o půlku zkrátit, vyměnit vysvalené archeology a vědce za reálně vypadající postavy a celovečerní trhák je na světě. Pointa je předem jasná snad každému, ale je to příjemný napínavý film pro chladné odpoledne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie z Nemecka, neviem čo všetci hundrajú. Je to možno trocha dlhšie, ale zase na druhú stranu je to pomerne dynamické s bohatou akciou a všelijakými naháňačkami, takže nie je čas na nudu. Navyše miesta medzi akciou príhodne dopĺňa zaujímavé pátranie s mysterióznym nádychom po tajomnom videu, založené na mne milom scifi motíve - cestovanie časom. Podľa môjho názoru by bol film lepšie hodnotený, ak by sa tu pridalo na pátraní, zvýšil sa pocit tajomstva, troška prehĺbil mysteriózny základ a viac sa tu venovalo samotnému cestovaniu v čase a to aj za cenu miernej straty dynamiky, prípadne by som vynechal aj niektoré naháňačkové scény. Slabý nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce kostýmů Janne Birck a designér Matthew H. Musse převzali v roce 2003 cenu německé TV v kategorii nejlepší umělecký směr. (Terva)
  • Během mučení Christopher (Pierre Semmler) řekne svlečenému Steffenovi (Matthias Koeberlin), připoutanému k židli, že si přeje slyšet, jak Steffen křičí, a poté mu do těla zatluče hřeb. Tím je přímo odkazováno na americký horor Had a duha: Smrtící voodoo (1988), kde se odehraje naprosto stejná mučící scéna a je použita stejná formulace vět. (Nick321)
  • Film je volně natočen na motivy stejnojmenného románu od Andrease Eschbacha. (Terva)

Reklama

Reklama