Reklama

Reklama

Gisèle Kérozène

(festivalový název)
  • Francie Gisèle Kérozène
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Sci-Fi
Francie, 1989, 5 min

Obsahy(1)

Trojice futuristických čarodějnic vzývá totem vytvořený z lidské lebky v prostředí hypermoderního města (moderní čtvrť Paříže). Najednou se na scéně objevuje čtvrtá postava jménem Gisele Kerozene a modlu ukradne, což odstartuje zběsilou honičku na motorových košťatech... Prvotina Jana Kounena byla oceněna hlavní cenou v kategorii krátký film na festivalu ve francouzském Avoriaz. Zvolenou technikou odkazuje na klasický oskarový kraťas Normana McLarena NEIGHBOURS. (J.Connor)

(více)

Recenze (5)

dwi 

všechny recenze uživatele

Hypermoderní groteska říznutá pohádkovými rysy? I tak by se dal interpretovat dosti ujetý kraťas Jana Kounena o třech čarodějnicích, ukradené modle a jejím pronásledování. Pomineme-li ale morbidnější humor a hektické tempo, zůstane jen prázdný obal. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozná bizarnost. O to divněji působí, jelikož je tvořena metodou, kdy se animují lidé a to téměř pokaždé působí jako sen mentálně narušené myšice polní po požití prošlých antidepresiv. Samotný námět (výraz ´příběh´ je zde nepoužit zcela záměrně) je jednoduchý a hroteskovitá forma mu sluší. A já se téměř kaju za to, že jsem se u takové koniny několikrát přistihl, jak se nahlas směju. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Žádné ukryté poselství jsem v tomhle kraťasu nehledal. Proč taky? Jen jsem si užíval morbidní honičky na létajících košťatech v prostředí velkoměsta. Takové fígle na koštěti totiž neumí ani Harry Potter. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrá blbost, pobaví a dobře se na ni kouká a je i dobře udělaná, jen silnější dojem neudělá a nějakou myšlenku jsem v tom i přes přečtení obsahu neviděl - a pokud byla (třeba stejná jako v obsahu zmíněných Neighbours), tak blbě podaná. 3* ()

Reklama

Reklama