Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh retardovaného mladíka z vesnice zničené nedávnou bratrovražednou válkou, přežívajícího jen díky vojenskému oddílu usazenému v jednom z polorozbořených domů, je první v řadě mikrodramat, jež se v osudech svých hrdinů (osamělého důchodce, mladé narkomanky, její sestry, herce-alkoholika a především někdejších válečníků, vracejících se zpět do mírového života) nečekaně proplétají a doplňují. Ti, kdo zůstali doma, na tom nejsou o nic lépe než ti, kteří konečně odložili uniformy a snaží se začít znovu. Válka je všechny změnila a mnohé poznamenala natolik, že je předem vyloučené věřit v možnost jejich nových cest a šťastných návratů. Někteří z nich jako by ztratili nejen své já, ale i pud sebezáchovy. Ztrácejí tak schopnost přežít, přestože je zase mír. Jiní se už nikdy nezbaví brutality a lhostejnosti k druhým, které jim válka dala do vínku. Mnozí, a to je i případ někdejšího velitele Laleho, se prostě jen nemohou zbavit vzpomínek, tíživých jako noční můra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Redlum 

všechny recenze uživatele

Zacatek velmi dobry, první mikropribeh me zaujal a cekal jsem, ze se film ponese v podobnem duchu az do konce. Problem je ale v tom, ze zbyle mikropribehy vyznivaji jaksi do prazdna. Pribeh s fetackou je nedotazeny a nevyuzity, respektive prilis brzy utaty. Ostatni linie jsou na tom podobne. Neni to spatny film - to spravne slovo je "nevyvazeny". ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Šest krátkých epizod ze života šesti Chorvatů ilustrující (s výjimkou první epizody) současnou situaci Chorvatska (či chorvatské části Bosny?) s jeho poválečným dědictvím. Ogresta ukazuje ohromný cit při výběru herců a slaďování jejich výrazu s psychologií protagonistů, která je podporována i výbornou psychologicky laděnou kamerou. ()

Reklama

listr 

všechny recenze uživatele

místy celkem povedené drama, ale vadí mi tam jedna věc. Co tam měla dělat ta feťačka? Těm šesti příběhům chybí nějaké mnohem lepší propojení, více osobnější. ()

Golltes 

všechny recenze uživatele

V tomto filme všetky postavy akoby prešľapovali na mieste a vôbec sa nevyvíjali. Navyše sa vo filme mihnú len na krátku dobu, takže je pre diváka ťažké sa s niektorou z nich identifikovať, alebo aspoň pociťovať simpatiu. Tento krátky poviedkový film naznačuje, že ani tí čo nemali počas vojny uniformu to teraz nemajú ľahké. Vojna poznačila všetkých bez rozdielu. Divák ho môže vnímať ako smutný a neprikrášlený pohľad na bežnú ľudskú existenciu, kde nieje žiaden hrdina ani žiadna výnimočnosť. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama