Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého vánočně vyzdobeného městečka přijíždějí Caroline a Lloyd Chasseurovi, kteří se neustále hádají a vyčítají si, co můžou. Před sebou mají další úděsné vánoční svátky. V domě je přepadne zloděj Gus, který má za sebou zpackanou loupež a potřebuje se někde ukrýt. Velmi brzy Gus lituje, že si vybral právě jejich dům. Neustálé hašteření ho dohání k šílenství a ke všemu ještě přijíždí na štědrovečerní večeři banda stejně nesnesitelných příbuzných: nenapravitelný syn Jessie, který na vojenské škole terorizuje učitele, Lloydova snobská matka Rose a jeho bratr s rodinou. Ve víru událostí musí Lloyd a Caroline předstírat, že je všechno v pořádku, a představit zloděje jako svého manželského poradce doktora Wooa. Zatímco venku policie Guse zuřivě hledá, trpí nešťastný zloděj u příšerně nechutné večeře a směšných vánočních zvyků. Rozdávání dárků není o nic veselejší. Přesto všechno je to právě Gus, jehož přítomnost přiměje Caroline a Lloyda, aby si uvědomili, že se mají rádi. (TV Nova)

(více)

Recenze (66)

Deverant 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film měl pouze tu komediální část ve stylu "co to tu páchne" víc než tři hvězdy by si nezasloužil. Ale například okamžik, kdy místní kapitán průmyslu s gustem oznamuje veliteli policie, že bude propuštěn, načež ten mu řekne "Bobe, spal jsem s tvojí ženou. Třikrát." je dokonalý. A scény, kdy si Caroline a Lloyd všechno řeknou na rovinu je snad pro tenhle film škoda. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl řekl, že je na Štědrý den dostatečnej pech chtít vykrást dům nástrah postaršího Kevina McCallistra, být polit kočičími chcankami a obtisknout svůj ksichtejk do záznamu, aby mohl, nebýt profesionální policejní práce, následně být populárnější než ten Santův, je na omylu. Chudák zlodějíček musí jako rukojmí ještě navíc zajmout pár, co se rafe jak jeho vlastní rodiče. A kdo by tušil, že být pod pohružkou násilí uvězněn ve vlastním domě (který si, jako vše, nárokuje tchyně), může Vánoce k svátkům klidu a míru paradoxně přiblížit víc, než rutinní večeře v kruhu rodinném? Bůhvíproč celkem neznámá konverzační komedie, která má drajv a stává se mým novým milým Vánočním filmem. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie o tom, jak se únosce nakonec stane sám "obětí" nenormální rodinky, kdy jeho "návštěva" spustí tu správnou manželskou terapii a vlnu upřímnosti a příbuzný si začnou řikat věci, který si o sobě delší dobu myslej. Nejvíc mě bavila část, kdy šlo o interakci mezi únoscem a samotnýma manželama. Po příchodu příbuznejch na večeři už se chovánim postav začala z bijáku stávat zbytečně velká crazy podivaná. Gus vzhledem k tomu, jak se prezentoval na začátku, hodně vyměknul, syn plánující útěk s Gusem apod. Několik vtípků a hlášek se ale fakt povedlo a mám radost, že se mi úspěšně zase podařilo najít fajnovej neokoukanej vánoční biják, tři slabší hvězdy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že vaše rodina není normální a že u vás máte ty nejhorší Vánoce na světě? Pak se rozhodně podívejte na film Nezvaný host, který ukazuje Štědrý večer z tak trochu jiné perspektivy. Ústředními hrdiny je manželský pár, který má před rozvodem a na Štědrý večer je unese ozbrojený lupič, po kterém již důsledně pátrají policejní složky. Ukryje se tedy v domě těchto manželů, jenže to neměl dělat. Copak o to, dva rozhádané manžele by s trochou námahy snadno zvládnul, ale když se k tomu přidá jejich syn, který zřejmě směřuje k dráze kriminálníka, a rodina z mužovy strany, kteří všichni mají mezi sebou mnoho nevyřčeného, tak by z toho hráblo i protřelejším kriminálníkům. Tenhle vánoční film mě zaujal a odboural především svou originalitou, já osobně jsem tedy ještě neviděl žádný vánoční film, kde by bylo tolik nenormálních lidí a kde jediným normálním hrdinou je vlastně záporák. Zkrátka se jedná o jakousi vánoční absurdní komedii, která je vtiponá, která je originální, která je zajímavá a která je vhodná pro každého, kdo nechce o Vánocích koukat na rozjuchané vánoční rodinné komedie. V tomhle filmu má nějaké problémy snad úplně každá postava a v tom je tenhle film krásný a netypický. Jednoznačně se jedná o jeden z těch zajímavějších a zapamatovatelnějších vánočních filmů, a i díky úžasným hereckým výkonům nakonec uděluji nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gus (Denis Leary) je profesionální zloděj, jen má poslední dobou kapku smůlu. Nejenže se mu nepodařilo vybílit poslední vyhlídnutý dům, kde ho překvapilo zabezpečovací zařízení, ale při svém útěku vezme jako rukojmí Caroline (Judy Davis) a Lloyda (Kevin Spacey) Chasseurovy. To ale netuší, že tito dva jsou právě v rozvodovém řízení, a svými hádkami vyvádějí z míry i mnohem klidnější povahy než je Gus. A když se k nim přidá jejich syn - mladý delikvent a Lloydova matka s celou familií, má Gus co dělat, aby z toho vyvázl alespoň se zdravým rozumem ... I když si myslím, že už mě moc filmů překvapit nedovede, tak se vždycky něco najde. Nezvaný host (alias Ref) je rozhodně originální film, který si sice určitě pro svoji vtipnou a zajímavou zápletku budu pamatovat. Kevin Spacey a Judy Davis jsou jako manžele naprosto skvělí - člověk by ani nevěřil, že je něco takového možné - nicméně jejich vzájemné hádky (ač vtipně zasazené) nedokáží udržet celý film. Jakmile se pole osob ve filmu rozšíří, začne se vtip i zábava kamsi vytrácet a nahrazovat je nuda.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama