Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Mildred do Akademie pro čarodějnice doslova vletěla, a to rovnou mezi popelnice. Zachrání ji Maud, která se stane její věrnou přítelkyní, což se nedá říct o ostatních dívkách, ani o některých učitelkách. Přesto se Mildred dostane až k závěrečným zkouškám - a jak dopadnou? Stane se z Mildred skutečná čarodějnice? (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice školou povinné jsem milovala úplně nejvíc:) Mildred Virválová jasně vévodí:) K tomu parta jejích kámošek, Maud Měsíčková či Ruby Třešňová. Stranu těch správných záporňáků zastávala zlobivá a proradná Ethel Svatoušková a její věrná, pihatá Drusila Výběhová. Pak tu máme učitelský sbor v podání ředitelky Amelie Krákavé, důsledné, vážené a přísné slečny Constance Metlové, dále slečna Rozverná (Una Stubbs jako pre - Ms. Hudson:) a tělocvikářka slečna Zdatná. Tak, to by mohlo být zhruba asi tak všechno:D Do toho kouzlení, čarování, létání na košťatech, lektvary a vše, co k tomu patří. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to až tak špatně hodnocené ze strany mnoha zdejších uživatelů. Já mám čarodějky ráda, možná mají pitomý scénář a možná nejsou ani moc zábavné a napínavé, ale jako malé se mi moc líbily a proto pro mě nejsou žádný odpad. PS: Čarodějnické filmy jsou si velmi podobné, srovnávání s Potterem není k věci. Hrad, koště, kočky - typické kouzelnické prostředí a věci odjakživa. Potter vykradl všechno, ne? V tomto případě to vypadá, že kdo chce psa bít, hůl si najde. ()

Reklama

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu hodnocení musím napsat, že se mi to celkově líbilo. Měl jsem zrovna chuť na neanimovaný seriál, který by se odehrával ve škole a naskytlo se mi tohle. Byl to nenároční seriál na pohodu a kdyby to mělo více epizod, tak bych se rád na ně podíval. Musím ovšem vytknout hrubé chyby v seriálu, které byly do očí bijící. Za to by si zasloužili pár facek. Nutilo mě to ke snížení hodnocení na 2*, ale nakonec tu třetí tomu nechám, když přivřu obě oči. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Harry Potthead nebyl první a nebude ani poslední. Prostě měl jenom nejlepší reklamu a to je všechno. Když se mě při matuře z češtiny profesor zeptal, jakej je rozdíl mezi Tomem Sawyerem a Harry Potterem jako knihou, málem jsem ho zlíbal. Harry Potter je totiž jenom zábavná komerční sračka bez hlubšího významu, o které už dnes po třech letech vím jen to, že jsem ji četl, ale nic víc. Čarodějnice školou povinné jsou zábavný fantasy seriál, který je sice možná občas trošku dětinštější, než si to naše hyperrealistická filmová společnost žádá, přesto je zábavný. Co se týká plagování, pokud někdo plagoval, tak Rowlingová, protože tenhle seriál je podle série knížek pro děti napsaných aspoň před dvaceti lety a v Británii velice oblíbených (o čemž svědčí i první zpracování Nejhorší čarodějky z roku 1986). A plagování by to klidně mohlo být, když se podíváte na všechny ty společný detaily a že v jednom starším fantasy filmu (+-90) se hlavní hrdina taky jmenoval Harry Potter, zajímavé, že? Nejsem vyznavačem ani zatratitelem Harry Pottera. U prvních čtyř dílů, který jsem četl, jsem strávil příjemný čtyři dny, jenže mi připomínají trošku podivný trip. Vím, že jsem na něm byl, vím, že byl zábavnej a příjemnej, ale to je všecko, o jeho průběhu nemám ponětí. ČŠP je určitým spojníkem toho, co se může dít, když Harry Potter nebojuje proti Voldemortovi, co se děje na "normální" čarodějnické škole během školního roku. Osobně se mi ten seriál vždycky líbil a měli i docela humorné vysvětlení, proč si hlavní záporná hrdinka neustále vyměňuje své herečky. Proto, i když je to TV formát a tedy horší triky, dávám tak vysoký hodnocení. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Isherwooda jsem na čarodějnictví vždy ulítaval, a přesto nevidím důvod, proč si zamilovat tento plytký seriál. Ne, musím uznat že některé díly starších řad jsem hltal slovo od slova, narozdíl od Harryho Pottera, který se tváří jako bůhví jak silný příběh mě totiž překvapila milost tohoto seriálku, který si navíc nehrál na víc než čím byl. Pokud bychom osekali sterilní herecké výkony a někdy poněkud přiblblý scénář (hlavně v nových epizodách, kde se tvůrci snaží skloubit romantiku - které je tam stále víc, nejspíše protože seriál byl určen převážně dívkám - a dobrodružství s originalitou a to vše za třicet minut), dostali bychom se k nadprůměrnému dílu, takhle však musím dát dvě hvězdičky a pochválit dílko za vhodnou délku, protože díky svému tempu přece jen na půl hodiny zabaví... Další řady bohužel v tomto trendu nepokračovaly, takže jako celek je seriál téměř k nevydržení a zbytečně natahovaný. Hanba tvůrců. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Na Halloween (říjen 2000) CITV kvůli populární poptávce vytvořil časopis „Čarodějnice školou povinné“. (ČSFD)
  • Doslovný překlad originálního názvu seriálu „The Worst Witch“ je „Nejhorší čarodějnice“. (ČSFD)
  • Akademie slečny Krákavé je hrad Castell Coch (Cardiffu, Wales). (ČSFD)

Reklama

Reklama