Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Mildred do Akademie pro čarodějnice doslova vletěla, a to rovnou mezi popelnice. Zachrání ji Maud, která se stane její věrnou přítelkyní, což se nedá říct o ostatních dívkách, ani o některých učitelkách. Přesto se Mildred dostane až k závěrečným zkouškám - a jak dopadnou? Stane se z Mildred skutečná čarodějnice? (oficiální text distributora)

Recenze (164)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Isherwooda jsem na čarodějnictví vždy ulítaval, a přesto nevidím důvod, proč si zamilovat tento plytký seriál. Ne, musím uznat že některé díly starších řad jsem hltal slovo od slova, narozdíl od Harryho Pottera, který se tváří jako bůhví jak silný příběh mě totiž překvapila milost tohoto seriálku, který si navíc nehrál na víc než čím byl. Pokud bychom osekali sterilní herecké výkony a někdy poněkud přiblblý scénář (hlavně v nových epizodách, kde se tvůrci snaží skloubit romantiku - které je tam stále víc, nejspíše protože seriál byl určen převážně dívkám - a dobrodružství s originalitou a to vše za třicet minut), dostali bychom se k nadprůměrnému dílu, takhle však musím dát dvě hvězdičky a pochválit dílko za vhodnou délku, protože díky svému tempu přece jen na půl hodiny zabaví... Další řady bohužel v tomto trendu nepokračovaly, takže jako celek je seriál téměř k nevydržení a zbytečně natahovaný. Hanba tvůrců. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Kdo seriál nesledoval poprvé na dnes již neexistujícím Supermaxu, ale například až o mnoho let později na ČT1, tak nepochopí to kouzlo jaké seriál tehdy mělo. V té době se v Česku nevysílal žádný podobný seriál s tématikou čarodějnic jako studentek (co si pamatuji seriál "Charmed" (česky Čarodějky) se vysílal až o nějakou dobu později). Také srovnávat seriál s Harrym Potterem je úplná pitomost vzhledem k tomu, že první kniha podle níž je tento seriál inspirován vyšla v roce 1974 a první díl Harryho Pottera až v roce 1997, tedy o 23 let později (a to Harryho Pottera miluji, ale laskavě si ujasněte co zde bylo první než budete házet komentáře křičející "plagiátorství" na všechny strany nebo vypouštět kecy typu "variace na Harryho Pottera") a tato knižní série patří v Anglii k bestsellerům dětské fantasy což dokazují 4 milióny prodaných výtisků. Samozřejmě dnes musí seriál působit komicky a efekty taky stojí za prd ve srovnání s tím co seriály dovedou dneska, ale na tehdejší dobu to bylo dobré. Připadá mi smutné, že lidi dneska na csfd házejí "odpad" na všechno jen, protože to není na ně dost "moderní" nebo dost "vyspělé" či dost "originální a obvykle jen hodnotí po jednom či pár dílech nebo podle toho jak hodnotí ostatní. Tento seriál si rozhodně pouhých 33% nezaslouží. ()

Reklama

darm 

všechny recenze uživatele

Asi tak před sedmi lety jsem si nařizoval každé pondělí budík na půl sedmou, abych nezmeškal na Supermaxu byť jen jediný díl.. Když jsem po tak dlouhé době viděl jeden díl tohohle "skvostu" znova, tak jsem se nestačil divit, jak je to celé totálně dementní a prošpikované opravdu uměleckými hereckými výkony.. Docela síla. Kdyby se mi to jako malému nelíbilo, bylo by to za odpad. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě vždycky bavil. Velmi zajímvý komentář zde má monolog. (J. K. Rowling vykradla spoustu věcí - a o tom, že každý příběh H. Pottera je stejný už z hlediska kompozice, kterou vždy tvoří rámec školního roku, je skoro zbytečné psát (sic!). :D )Z5 k seriálu: Mildred je sympaťačka a vždycky jsem jí fandil proti těm dvěma žalujícím šprtnám. Jako celek se mi seriál přece jen tak blbý nezdá, i když si to myslí většina přítomných. Hvězdičky dávám za milou béčkovitost a za to, že se při tomto seriálu nadmíru báječně pije čaj se sušenkami! [sušenky se prosím pěkně jedí, to jen aby nedošlo ke zmatku, případně zadušení] To je ostatně dáno původem - v Commenwealthu vědí, co se k čaji o páté - ve slušné společnosti - nejvíce hodí. A jestli chcete namítat, že Mildred vlastně není žádná čarodějka, páč se jí kouzla nevedou, tak říkám, že Potter byl taky nejdříve takový usmrkaný fakan, a podívejte se, kam to dotáh. ()

Koral11 

všechny recenze uživatele

Milovaný seriál mého dětství, každou sobotu ráno. :) Srovnávání s Harrym Potterem samozřejmě je na místě.. slečna Metlová - Snape, internátní škola a hromada dalšího. Ale knižní předloha vyšla mnohem dříve než Harry. Je to pro mladší publikum, když to srovnám s tím, jaké hrůzy se dnes pro děti vysílají radši bych stokrát koukala na tohle. Ale každý má svůj názor, já na tento seriál mám hezké vzpomínky. :) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Doslovný překlad originálního názvu seriálu „The Worst Witch“ je „Nejhorší čarodějnice“. (ČSFD)
  • Akademie slečny Krákavé je hrad Castell Coch (Cardiffu, Wales). (ČSFD)
  • Fenella (Julia Malewski) a Griselda (Poppy Gaye) ze čtvrtého ročníku   v epizodě Nezvaná říkají, že jsou v posledním ročníku. Ročníků je ovšem pět. (Tichošlápek)

Reklama

Reklama