Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závodu skrze USA se účastní ty nejroztodivnější postavy. Od holek v minibusu, přes profesionální závodníky, mafiány a zabijáky, po milionáře s milenkou či hlavního hrdinu nazývaného Coy 'Cannonball' Buckman. Ten jedinný dodržuje nepsané tradice závodu a nepoužívá nefér taktiky, o to více se stává terčem podrazů svých soupeřů. I tak je však jasným favoritem a všichni to ví. Obhájí skutečně svůj titul? (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,You are the winners, congratulations!“ ,,You are kidding me!“ V tomhle filmu mi závodění více připomínalo demoliční derby skloubené s pěstními zápasy. Toho je totiž celá stopáž, ale závodu jsem se opravdu nedočkal. Jednotliví závodníci jsou hodně podivní, ale ne až tak, že by byli extra vtipní. Příběh je vlastně jen sled scének, o nějakém vývoje nemůže být ani řeč, takže ani závěr nedokázal zaujmout. Celkově tedy nudný a zbytečný film. Stalloneho mikro role jsem si všimnul jen tak tak. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha podobných závodních filmů 70. let a už to začíná být trošku únavné. Tenhle je hozenej do komedie, obsahuje celkem zajímavé postavičky a spoustu vtípků. Bohužel kromě Carradina tu nikdo nehraje (Stallone tu má naposledy jeden ze svých štěků). Bartel namixoval béčkový koktejl, do kterého nacpal všechno co ho napadlo. Policajty pro srandu, motorkáře, pokusy o bojové umění (strašné včetně Carradina), mafiány, snipera, přeskočení mostu, brutální hromadnou bouračku. A taky pár mrtvol. Nenudil jsem se, nestrhlo mě to, takže 3* s tím že pokud máte rádi autíčka, tak to bude za víc. O rok starší Death Race od stejné dvojice mě bavil podstatně více, možná tím že to bylo hozené do sci-fi. ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

Tarantino ve svým Grindhousu byl inspirovanej filmama jako Cannonball ( i když víc asi Dirty Mary, Crazy Larry, Two-lane Blacktop nebo 60 seconds), a musi říct, že takovej Cannonbal je o dost roztomilejší. Naivní, dost hloupej i, ale zase v něm neteče tolik krve a má určitou subtilnost, vyniknuvší ve srovnání s Tarantinem. Carradine je pěkně charizmatickej a zachovává si ideály, čemuž vždycky fandim. A co se týče aut, fanoušek si přijde na svý. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusne B-cko z 80. rokov minuleho storocia o autozavodoch kdesi v USA. Herci ako David Carradine idu na to dobre a hraju na urovni, v ramci Carsploitation filmov /kultovy Stopar 1986, trilogia Mad Max/ sa da film dobre uzit najma pre fundov auticok a autopretekov. Par znamych mien ako Sylvester Stallone /Rocky/ alebo Roger Corman potesi divaka. 66 % ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Typická New World Pictures bejkovina o nesmyslném automobilovém závodu, v němž byste logiku hledali snad jen lupou. Nicméně opravdovým zpestřením tohoto snímku jsou drobné nuance v obsazení vedlejších rolí - vedle typických herců z produkční dílny Rogera Cormana je zde právě Corman v roli státního návladního, režisérská dvojice Allan Arkush a Joe Dante jako dva mladí automechanici a Jonathan Kaplan jako pumpař. Největší lahůdkou je ovšem krátká scéna mafiánského mítinku, v níž sám režisér Paul Bartel obědvá kyblík z KFC s Martinem Scorsesem a Sylvesterem Stallonem. Zábavná taškařice, která sice zaostává za předchozím Bartelovým filmem Death Race 2000, přesto stále skvěle baví. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme si je možné všimnúť viacero známych tvárí. Sylvester Stallone si strihol malú roličku mafiána. A aj napriek tomu, že na plátne strávil pol minúty a predniesol zopár viet, v záverečných titulkoch jeho meno chýba. Iná budúca smotánka počnúc Martinom Scorseseom (mafián), alebo Joem Dantem (Kid) si už svoje meno v titulkoch našla. (Paldiny)

Reklama

Reklama