Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

gumli 

všechny recenze uživatele

Film bez myšlienky,veľká hlúposť.Čierny humor a debilná zábava.Zároveň aj akási apokalyptická parodujúca vízia budúcnosti.Zabiť čím viac ľudí na pretekoch nie je odporný zločin ale národný šport a zábava.Film je sám o sebe číry nezmysel.A neviem čo tam robil David Carradine,veď má svoje Kung Fu filmy,v tých rokoch bol na vrchole svojej kariéry.V celom filme mi pripadal unudený na smrť.Veľmi hlúpy ale zároveň aj zábavný film,preto za dva. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No jo, sehnal sem si to jen kvůli podobnosti s carmageddonem a po týhle stránce sem fakt spokojenej, protože to přejížděni a bodování je fakt hodně zábavně a přitom brutálně podaný, i když většina scén je zbytečně rychle ustřihlá, nicméně to ostatní co se točí kolem závodů, ty nesmyslný přestávky, večírky atd je vcelku nuda, krom toho Carradine nic moc a Sly zaujme jen kvůli tomu, že je tady záporná postava, jinak taky nic moc. Rozhodně se tohle béčko dalo daleko víc promakat a hlavně převést na ryze akční podívanou a nestrkat do toho nějakou jinou vedlejší zbytečnou dějovou linii o hovně ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Fíha, to byla petelice! Neskutečně zábavná podívaná, Stallone se tady už šteloval do dalších rolí, zastřílel si s výrazem Ramba ze samopalu, nebo měl takový trochu Rocky vzhled. Jeho role, byla nejlepší a nejlépe zahraná. Carradine je tady takový notně teplý, zvláště ten jeho kostýmek. A taky je zde jeden z nejtrapnějších pěstních soubojů v dějinách kinematografie:-) No a ty káry! Paráda! A přejetá hlava, a lidi, a hajlující náckové, a ruční granát, a diktátorská Amerika a vůbec všechno! Blitzkrieg!!! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hrozná ptákovina. V roce 2000 je vrcholnou zábavou transkontinentální závod na život a na smrt, jehož součástí je přejíždět všechny věkový skupiny, a nejvíc bodů je za důchodce. Tohle myslim stačí k tomu, aby jste si udělali celkem přesný obrázek, o co že sakra vůbec jde. A je to sice slušná zábava, ale možná až moc stupidní, 'remake' z roku 2008 budu mít už navždycky radši. No ale... Stallone jako tupec Machine Gun Joe je asi nejsrandovnější charakter celýho filmu, ale debilních hlášek se zdaleka nedočkáte jen od něj. ("Jestli se rozutečou, jdi po matce s dítětem." , "Jako vdova po první oběti závodu nyní vyhráváte luxusní dvoupokojový byt v Acapulku." ...........) Sympatický taky je, že nakonec za všechno můžou francouzi:) (screeny) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnotim stejně jako remake tohoto filmu - Rallye smrti z roku 2008. Ačkoliv toto dílo je mi mnohem sympatičtější. Je mnohem víc ironické, uhozené, trhlé, morálně zvrhlé, je si vědomo své bláznivosti a béčkovosti. Samozřejmě Rallye smrti Paula W. S. Andersona o sobě také ví, že je jen béčko, jenže pořád se tváří velmi vážně, rozhodně mnohem víc než tento film. A navíc, co je Jason Statham proti Sylvestru Stallonovi?:P Taky je tu naprosto ulítlej soundtrack, naprosto nehodící se skladby, houslové přednesy apodobně. Jo a tenhle film zcela zjevně inspiroval Carmageddon, mou dodnes velmi oblíbenou hru (princip hry, design aut..) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Automobily z filmu byly po skončení natáčení prodány za mnohem více, než stála jejich výroba. (Caelos)
  • Jména hlavních postav Frankenstein a Kulomet Joe se objevili také ve filmu Rallye smrti (2008). (ČSFD)

Související novinky

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama