Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z případů soukromého detektiva Philipa Marlowa. Tentokrát pátrá po nezvěstné přítelkyni jednoho ze svých klientů, který se právě vrátil z vězení. (oficiální text distributora)

Recenze (33)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Neznam Dicka Richardse, ale tohle se mu prilis nevydarilo, rekl bych... Film se knizni predlohy drzi pouze pomerne volne, presto zadny zasadni moment nechybi. Potesila Sylvia Miles v roli Jessie Florian, a nejlepsim momentem filmu je, kdyz dostava Marlowe (Mitchum) fackovanou od Kate Murtagh... :-) To jsem se fakt pobavil, ale na jeho miste bych samozrejme bejt nechtel... 4- ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Film dobře vystihuje pro Marlowea typická 40. léta a celá atmosféra je zdařilá a nese se celým filmem až do zajímavého závěru, scénář se povedl a relativně zachovává věrnost předloze. Režie je kvalitní a herci také. Robert Mitchum, i když trochu starý, Marlowea zahrál dobře. Hudba je skvělá a také kamera je velmi nadprůměrná. Komentář napsán 4.2. ve 14:43 (2009). ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Najprv som videl staršie spracovanie, ale toto Richardsovo sa mi zdalo o level lepšie. Možno menej atmosféry, ale viac realistické a odvážnejšie. Hláškujúce a silne cynické očko v hlavnej postave ostalo, Mitchum bol však na rolu už pristarý. Opäť som sa trochu strácal v množstve postáv a určitej prekombinovanosti príbehu, aj keď ten nenudil. Rolu postavou veľkého Bizona si zahral Jack O'Halloran, divákom známy ako nemý mimozemštan zo Supermana 2. (Ne)zaujme aj maličká rola Stalloneho. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Skvělá noirovka se všim všudy - správně zamotaný příběh, kde člověk musí dávat bacha, aby se neztratil, temná atmosféra prosluněného LA, podivný postavy od alkoholiků, přes zkorumpovaný policajty až k šílený bordelmamá a femme fatale a hlavně za svým cílem neústupně si jdoucí Philip Marlowe, kterej střílí jednu cynickou hlášku za druhou a i přes zkaženost prostředí, ve kterém se pohybuje, se pořád drží svých morálních zásad, ať se děje, co se děje. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První snímek s Mitchumem v roli Marlowa ctí předlohu a to nejen příběhově, ale taky v čase a místě, kde se příběh odehrává, tedy můžeme si užít LA 40. let. (Narozdíl od Hlubokého spánku) Co se příběhu týče, tak změny, vynechávky a něco navíc tu samozřejmě je, ale nic tak drastického jako třeba v adaptaci Loučení s Lennoxem se nekoná. Mitchum je dobrý Marlowe a jeho hlas se suprově hodí do voiceoveru. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Robert Mitchum si roli Philipa Marlowa zopakoval o tři roky později ve snímku Hluboký spánek (1946). (Terva)

Reklama

Reklama