Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 1

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

predators 

všechny recenze uživatele

Medvídka Pů jsem měl rád (kdo ne), ale je to tak dávno, co jsem jej viděl, až jsem si říkal, že by bylo fajn zavzpomínat na dobu, kdy jsem byl ještě na střední škole...no, ale Kryštůfek Robin mě nenadchl...docela jsem se nudil, táhlo se to jako prasátkův balonek a herecké obsazení mě nikterak neoslnilo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi mě mrzí, že opět vznikla jakási soutěž mezi novými milneovskými filmy. Zatímco Sbohem Kryštůfku Robine je mnohem lepším životopisem, příběhem A. A. Milneho, konkurenční Kryštůfek Robin vypráví o dospělosti Milneho syna. Zde je výborná Margot Robbie jako Daphne Milneová, manželka a matka, která stála za propagací příběhů ze Stokorcového lesa. Velmi příjemná je Kelly Macdonald jako tradiční chůva z meziválečného anglického venkova. A celé to krásně graduje svým humanistickým apelem, neb i ten medvídek Pú je jen jednou z mnoha metafor, ke které utíkala ztracená generace. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Solídne herecké výkony sú veľkým plusom melodrámy, ktorej pomalé tempo nás dokáže vtiahnuť do deja tu viac, tu menej. Niekoľko scén alebo dialógov nás ale zasiahne bezpochyby. V závere sa nás snažia trochu kŕčovito naladiť na melancholickú nôtu a ušetriť nás nepríjemných ale pravdivých faktov. Ak divák čaká milý, rozprávkový film o milujúcim otcovi a šťastnom dieťaťu, svoje očakávania bude musieť prehodnotiť. Ťažko ide urobiť príjemnú prehliadku zo životného príbehu, ktorý nám skôr láme srdcia a dve z hlavných postáv musíme takmer neznášať. Za vznikom Macka Pú stojí oveľa smutnejší, ale zároveň ľudskejší príbeh. Občas nám bude úzko, hlavne vďaka skvelým a uveriteľným hereckým výkonom. Ako vznikala najobľúbenejšia detská kniha všetkých čias? To vám vyrozpráva tento príbeh. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda docela musím říct, že mánie kolem Medvídka Pú mě docela minula, takže mě film ohromil i v něčem co nejspíš všichni ostatní už dávno ví. Samotný příběh byl na můj vkus až příliš uslzený, což bývá často, když je v centru dění dítě, samozřejmě se tam dají ulovit i silné scény. Margot, kvůli který jsem na to zíral ve filmu nebyla tak moc jak bych si přál. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem veriť roku 2018 a možno sa dočkám ďalších vynikajúcich filmov ako je tento. "Goodbye Christopher Robin" ma veľmi lákalo. Zaujímavá téma, som veľkým fanúšikom Winneho Pooh a jeho dobrodružstvá boli podľa mňa úžasné. Miloval som to ako decko a ako dospelí je to príjemná nostalgická spomienka, ku ktorej sa rád vrátim, alebo k väčšine filmových a seriálových spracovaní od Disney. Dali si na tom záležať. Možno to bola trošku odbočka, ale aspoň som chcel, aby ste vedeli, že tento film bol prakticky pre mňa stvorený. A nesklmal. Veľmi dobre ukazuje život chlapca, ktorý sa zrazu musí naučiť žiť s obrovskou slávou. A má to svoje krásne a svoje strašné momentky. Domnhall Gleeson je v tomto filme vynikajúci. Veľmi mu verím rolu A. A. Milnea a zvláda to tu veľmi dobre. Časti kde sa s malým Billym (Christopherom) hrá v lese sú jedny z najkrajších momentiek filmu. A keď si človek pritom uvedomí ako vlastne všetky tie skvelé dobrodružstva vznikli, je to súčasne nádherné. Atmosféra filmu je vynikajúca. Nie je len hravá. Veľmi dobre ukazuje aj tie tienisté momentky a fakt, že všetko to malého Christophera veľmi silno vplýva. Je to silné. A každé dieťa by trápilo, keby má svoje detstvo prežívať takto. Aspoň, podľa mňa. Najmä ak jeho mama to považuje za správne a využíva ho viac ako hračku, než čokoľvek iné. Milujem scénku, kde sa jej syn opýta, či sa stala jeho manažérkou. To je trefné. A potom tu máme Kelly Macdonald, ktorá je podľa mňa absolútne perfektná. V role opatrovateľký Olivie je perfektná. Nemôžem nič iné povedať, než skonštatovať, že tam bola dokonalá. Film nie je v žiadnom momente podľa mňa prefláknutý. A napriek tomu, že je klasifikovaný ako rodinný, tak sú tu momentky, ktoré môžu byť aj trošku silné pre mladších divákov. Ja osobne som z filmu nadšený. Ponúkol mi skutočne viac, než som možno očakával. A dúfam, že takto bude rok len pokračovať. Aby nám priniesol čo najviac zaujímavých príbehov, ktoré by stálo za to poznať. Hodnotenie: A ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)

Reklama

Reklama