Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

nash. 

všechny recenze uživatele

Stallone a MacDonald zvolili stejný postup jako u předchozího dílu. Vzali dvojku, všechno napumpovali, aby to bylo ještě větší, hlasitější a rychlejší, čímž přepadli z akčního filmu do čisté parodie, ve které karikatura Johna Ramba dotahuje každý moment předchozího dílu do absurdna a mění ho v čistokrevný gag. Rok 1988 se zapsal do historie jako rok, kdy Leslie Nielsen zbledl závistí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Základný problém Ramba III je, že Stallone chcel naservírovať to isté, čo v dvojke, len s väčšími a početnejšími výbuchmi. Príbeh s výnimkou úvodu v kláštore je generický, lokácie sú často fakt strašné (tie nočné pasáže zo štúdia), záporáci nezaujímaví a celkovo tá akčná smršť na rozdiel od dvojky pôsobí ubíjajúco. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna arénového souboje v Bangkoku, kterou tak náramně zparodoval Charlie Sheen, je solidně sestříhaná a má slušné grády, pak si ještě několikrát uvědomujeme, že sledujeme osudy starého dobrého vietnamského veterána, ale vesměs jde jen o pokračování, o které nikdo příliš nestojí. Ale nostalgie dělá divy. Afghánistán, ještě než vstoupil do povědomí lidí kvůli reálnému nebezpečí, si vzal do svého příběhu o vzbouřencích, kteří bojují proti sovětské invazi Stallone spolu s akčním béčkařem Sheldonem Lettichem a napsali prostou antikomunistickou agitku. Ta je poměrně drsná a špinavá, akčních sekvencí má požehnaně a Jerry Goldsmith se ukazuje v poměrně solidní síle. Celkově nám může být líto, že takové kousky se už dneska prostě netočí. Tehdy jsme měli pány producenty Andrewa G. Vajnu a Maria Kassara, kteří stáli se studiem Carolco Pictures za takovými hity jako byl právě Rambo, Total Recall, druhý Terminátor nebo Základní instinkt. A ti si prostě můžou dovolit, že Sly šípem sundá plně vyzbrojený bitevní vrtulník. No, není to krása? PS: Mimochodem za velmi zdařilým filmovým plakátem stál umělec Renato Casaro, který dokázal vystihnout podstatu filmu i pro plakáty snímků Tenkrát v Americe, Tanec s vlky, Nekonečný příběh nebo Pro hrst dolarů. Krásná práce. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, trochu vděku do toho hodnocení! Nebýt tohohle, nebyly by Žhavé Výstřely II skoro o ničem:) Je pravda, že od prvních dvou dílů jsme se přesunuli na žebříčku kvality ještě níž...nicméně v kontextu dlouhodobějšího pohledu na historii a různé cizozemské intervence v Afghánistánu (a jiných zemích nevyznávajících západní životní "filozofii") dostal třetí Rambo trochu jiný rozměr. Ohledně filmu samotného - zbéčkovatěli jsme až hanba, osamělý hrdina zachraňující svého mentora a "celý svět" před "těmi zlými Rusy" je tak, jak je tenhle spektákl pro dvanáctileté natočený, prvoplánový a prokouknutelný stejně tak jako těžce nereálný. PS: Do třetice muzicíruje Jerry Goldsmith, a ani tentokrát se nemá zač stydět. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sylvester Stallone, Sheldon Lettich / Characters created by David Morrell | Hudba: Jerry Goldsmith | Produkcia: Buzz Feitshans, Mario Kassar, Andrew G. Vajna | Distribúcia: TriStar Pictures | Štúdio: Carolco Pictures | Rozpočet: 62 miliónov $ | Tržby: USA: 53,715,611 $, Celosvetovo: 189,015,611 $ || Vždy je dobré vedieť, kedy prestať, a Sly na to prišiel. Rambo na 3x, Rocky možno aj viac krát ;) ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Počas nakrúcania si Sylvester Stallone (John Rambo) pred každou scénou poctivo "pumpoval" svoje svaly, aby vyzeral čo najviac vyrysovaný. (Odpocivadlo)
  • Natáčelo se od 30. srpna do 22. prosince 1987 v Izraeli, Kalifornii, Arizoně, Thajsku a v Pákistánu. (Varan)
  • Tank, který pod svou korbou veze Ramba (Sylvester Stallone) do pevnosti, je autentický ruský tank T-62. Tyto scény byly natáčeny v Izraeli, kde se tyto stroje daly pro natáčení vypůjčit. Naproti tomu v bitevní scéně na konci filmu byla použita replika ruského T-72. Ta byla postavena na podvozku amerického těžkého dopravního pásového vozidla M8A1 Tractor. (ajaxx)

Reklama

Reklama