Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborné drama z prostředí profesionálního boxu. V kariéře Sylvestera Stalloneho nepřekonaný herecký výkon. A k tomu skvělá hudba od Billa Contiho, považovaná dnes v žánru hudby filmové za klasickou. Naivní příběh, který všichni čas od času potřebujeme - a tenhle to s tím patosem navíc netáhne až do toho nejkonečnějšího konce. Při posledním zhlédnutí (7.12.2012) mě to skoro i dojalo... asi že budou ty Vánoce;) 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po dlouhé době osvěžila tuto kultovní záležitost se Slyem. Netuším proč, co se ve mně změnilo, ale skutečností je, že jsem u sledování usínala nudou. Zvláštní děj, utahaný, primitivní dialogy a drama? no to snad ani ne. Pouliční boxer stále bloumající po městské čtvrti snažíce se sbalit jednu upjatou prodavačku ve Zverimexu nebo se poplácává po rameni s lichvářem, který mu jen tak, čistě z dobroty svého srdce, věnuje 500 babek na trénink. Pouze závěrečný zápas mě probral. Trochu jsem přitom nepochopila jak může někdo bojovat o titul mistra světa v těžké váze, když neprošel různými předkoly a do ringu si skočil jen tak z ulice, ale budiž. Tak vám nevím jestli jsem už zhýčkaná, ale nemůžu hodnotit vysoce jen proto, že je s touhle rolí Sylvester neodmyslitelně spjat. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky Balboa, jakožto jedna ze dvou největších Stalloneových filmových postav. Rockyho zarputilost, odhodlání, houževnatost, zuřivost, touha a schopnost jít přes bolest je stejně působivá jako 5 syrových vajíček exnutých ve 4:03 hodin prvního tréninkové dne. Skvělý vývoj postav (zejména Adriana) v závislosti na výrazných hereckých projevech (Stallone, Shire). Všechna ta Rockyho tvrdost, výdrž a bojovnost je tak motivační, že bych si po shlédnutí nejradši obléknul šedý nátělník s kapucí, obul si plátěné tenisky a vyrazil na výklus do tovární části města a dal si třeba závod s rozjíždějícím se uhelným vlakem. Svojí neotřesitelnou pozici tu má hudba Billa Contiho, zejména ta, která doplňuje trénink či samotný zápas. Ten má samozřejmě do skutečného boxerského zápasu daleko, ale diváci jej chtějí vidět přesně takový jaký je. Outsider řeže do Creedova trupu jako do bezvládně visících půlek prasat a žebra praskají... Výjimečně silný film podle schématu: z nuly hrdinou, plný lásky (scéna prvního polibku je krásná) a toho největšího odhodlání. 90% 1,2 miliónu dolarů(rozpočet)/225 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je len ťažko uveriteľné, a ten, kto nepozná prvú časť obrovsky slávnej série, by len s malou pravdepodobnosťou povedal, že Stallone si nomináciu na Ocara, ak nie minimálne tú nomináciu, naozaj zaslúžil. Skvelý a originálny film. Krásna je najmä vedľajšia romantická línia, pri ktorej som zo Slyho nechápal. A záver nepotrbuje komentár. 95%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Šedý a průměrný příběh s legendární hudbou Billa Contiho. Stallone sám psal scénář a je to poznat. Tak dlouho Rocky opakuje, že je blbej, až mu to uvěříte. (Není to zas tak těžké, Sylvester je příšernej herec.) IMHO největší akademické šlápnutí vedle v dosavadních dějinách. Nechápu, jak může někdo dát Oscara snímku, v němž je v mnoha záběrech vidět mikrofon. Ještě, že ten závěrečný mač dost pochroumané hodnocení trošku napravil... ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • V roku 1976 šlo o najzárobkovejší film. (WalterIK7)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama