Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

První záběr filmu je na Ježíše. Pak dá hlavní hrdina někomu nakládačku, vykouří cigáro a odstartuje jednu z nejslavnějších filmových sérií 20. století. Pouliční snímek za pár šupů. Rocky. Můj hrdina, idol, dětský vzor. Outsider s nejmenším mozkem, avšak s největším srdcem. Sly tady nebojuje jen proti soupeři v ringu, ale i proti životu na ulici. Doslova. Romantický sportovní snímek, který nikdy nepřestane bavit, dojímat a inspirovat miliony lidí. Skutečná klasika. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone - scénárista si napsal roli, kterou Sylvester Stallone - herec zvládá zahrát zcelabez problému. Bohužel... poněkud pomalejší Rocky Balboa občas vede dlouhé plky o ničem a film je díky tomu velmi často nudný. Toto na druhou stranu vynahrazuje velmi dobře napsaná a výborně zahraná romantická linka, která je asi tím nejkrásnějším, co může Rocky nabídnout. Závěrečný zápas je velmi napínavý, přesvědčivý a nakonec film zachraňuje na 4 hvězdy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA TEBE ZAPOMENOU, ALE POVĚST TI ZŮSTANE.....“ Jeden z mých kultovních snímků! Baví mě tato cesta za snem, cesta ze samého dna, cesta plná dřiny... Dialogy mi připadají pravdivé, ze života obyčejnýho chlapa. Pro mladší generaci to bude asi málo ,,in", ale pro nás starší je to stále mnoho vzpomínek a nostalgie. Amerika byla a stále je země velkých možností. O tom je Rocky. Stallone o tom ví svoje! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone se předvedl svým scénářem jako schopný pisatel, bohužel už to ale nikdy nedokázal zopakovat. Jeho herectví v tomhle filmu opět stojí a padá s minimálním výrazivem, ale tady to ještě nebylo okoukané a vlastně to k té jeho roli i docela přesně sedělo (na rozdíl od mnoha pozdějších rolí snad s výjimkou Cliffhangera). Hold, Stallone si nasadil laťku až příliš vysoko a pak už ji jednou provždy jenom shazoval, ale přeskočit ji nedokázal ani omylem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Já brečela jako miminko, ale ne u konce, nýbrž u té scény, kde Rocky huláká na celý barák na toho stařečka, co se mu přišel nabídnout jako manažer. Opravdický konec je trošku unavený a jako kdyby z nedostatku času už nedodělaný, ale ne zas tolik, aby mi to nějak vadilo. Neexistuje možnost, že by nějaký další "díl" byl lepší než tohle nebo mohl ještě něco dalšího k tématu říct, nebo si to alespoň nedovedu představit. Vždyť to je film jak z nové vlny, málo slov, emoce, až na dřeň odhalené lidství, abych citovala Comeback. No sakra. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • Sylvester Stallone a Carl Weathers utrpeli zranenia počas natáčania posledného zápasu: Stallone skončil s pomliaždenými rebrami a Weathers s poškodeným nosom. Herci teda vzájomne utrpeli opačné zranenia, ako ich postavy. (WalterIK7)
  • Film bol v roku 2006 zvolený na uchovanie v Národnom Filmovom Registri. (WalterIK7)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama