Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

POMO 

všechny recenze uživatele

O to prirodzenejší, uveriteľnejší a silnejší film o americkom sne, o čo menej je stavaný na efekte a snahe zapáčiť sa za každú cenu. Komorný zárodok legendy, ešte netušiacej svoju budúcu historickú váhu. Najčírejšia filmová definícia (nielen hereckej) osobnosti Sylvestra Stalloneho. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kultovní film, který Sylvester Stallone skvěle napsal (za 3 dny!!!!) a také skvěle zahrál. Ačkolic ho nepovažuji za nějak skvělého herce, tak tady jeho hraní přesně zapadne. Výborné a nezapomenutelné scény (např. běh do schodů). Výborný příběh o splnění americké snu. I když je to film o boxu, tak box je až na druhém místě, jde o to, že i když Sly ví, že zápas nemůže vyhrát, tak trénuje a snaží na dvěstě procent. Velmi se mi líbil netypický konec, kdy Sly realisticky prohraje se šampiónem, ale i tak se stane hrdinou. Tohle se zkrátka Sylvestru Stallonemu povedlo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Země neomezených možností otevře svou náruč i omezenému člověku a ani nemusíte vidět trenky Apollo Creeda, aby vám bylo jasné, o jaké zemi se bavíme.. Stalloneho kariérový jackpot, u kterého naprosto chápu jeho popularitu (Gonna Fly Now dokáže divy) a oceňuji přímočarost, s kterou se zhostil vzestupu prosté Popelky s Jižní tlapou, ale mě to Hřebcovo courání s iritující řečí těla mezi tělocvičnou, zverimexem a milostným tápáním, zakončené nenápaditě natočeným zápasem mužů, které před 15. kolem napadl roj včel, nikdy moc nebralo. A že to v ´76 bylo lepší než Taxikář? To mluvíte ke mně..? ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prve dve casti Rockyho ma bavili, ale nasli sa tu aj chvilky, ktore ma trosku nudili, pretoze som chcel vidiet viac z boxu a menej romantiky, ale po reprizach som uz bol na to pripraveny, takze som si zvykol. Tie dalsie casti trojka a stvorka mi dali presne to, co som ocakaval, mali sviznejsi dej. Ale Rocky I. je predsa len kultovy film a je prekvapujuce, ze vyhral troch Oscarov za najlepsi film, reziu a strih. V hereckych kategoriach uz take stastie nemal, avsak aj tu je prekvapujuce, ze za najlepsieho herca v hlavnej ulohe bol nominovany na Oscara akcny hrdina Sylvester Stallone. Dalej boli nominovani herecka v hlavnej ulohe Talia Shire (mimochodom sestra rezisera Francisa F. Coppolu) a herci vo vedlajsich ulohach Burt Young a Burgess Meredith. Stalloneovi vyfukol sosku Peter Finch za dramu NETWORK (1976), taktiez herecka v hlavnej ulohe Faye Dunaway dostala Oscara za film NETWORK a v kategorii herec vo vedlajsej ulohe ziskal Oscara Jason Robards za thriller VSICHNI PREZIDENTOVI MUZI (1976)... 18.04.2010 _______ Sylvester Stallone - (Rocky Balboa) +++ Talia Shire - (Adrian Pennino) +++ Burt Young - (Paulie Pennino) +++ Carl Weathers - (Apollo Creed) +++ Burgess Meredith - (Mickey Goldmill) +++ Thayer David - (George Jergens) +++ Joe Spinell - (Tony Gazzo) +++ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rockyho jsem si vždycky nechával proklouznout mezi prsty. Stallona jsem nikdy rád neměl a box považuju za buranský sport. Proto mě vždycky překvapovalo umístění filmu v top žebříčcích... Dnes můžu říct, že oprávněné. FIlm je to ve své jednoduchosti chytrý a plný adrenalinu i emocí. Osobně vždycky upřednostním Zuřícího býka, ale proč ne... ()

Galerie (232)

Zajímavosti (188)

  • O výslednou podobu zápasu mezi Rockym (Sylvester Stallone) a Apollem (Carl Weathers) se zasloužil i herec Burt Young (Paulie), alespoň to on sám tvrdí na DVD Special Edition. Podle něj za ním Stallone přišel s pečlivě rozepsanou choreografií utkání s otázkou, zda by se boxerský zápas mohl takto skutečně odehrát. Young totiž na přelomu 50. a 60. let sám boxoval, vyhrál všech svých 17 profesionálních utkání. Jeho trenérem byl pozdější první kouč Mike Tysona Cus D'Amato. Young Stallonemu navrhl několik změn, Stallone pak finální verzi boje donesl režisérovi. (casyy)
  • Než se Sylvester Stallone pustil do natáčení filmu, pracoval jako uvaděč v kině. Jeho mzda činila 36 amerických dolarů týdně. (casyy)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama