Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

campix 

všechny recenze uživatele

Je zřejmé, že od podobných filmů toho nemůžeme mnoho čekat a upřímně jim většinu nedostatků vytýkat, ale na druhou stranu není moc co vyloženě vychválit. Rozhodně je to rychlá jednohubka, co velice svižně uteče. Je zde pár vtipných scén, ale jako celek nedokáže zaujmout, nežene se příliš do absurdna a to je možná menší problém. Čekal jsem možná trošku něco víc a možná také trošku něco jiného. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy idiot! Ako to tu máte zoradené?! Má to byť podľa priorít, káva a sadlo. Prečo máte kávu vzadu a sadlo vpredu? Myslíte si, že čo budeme potrebovať častejšie? Že keď sa ráno zobudíme, budeme mať chuť na šálku horúcej kávy, alebo na šálku horúceho SADLA???“ – „Záleží na situácii, pane.“ Sú komédie, ktoré nie sú vtipné. PERISKOP HORE A DOLE patrí medzi ne. Pripomenul mi rovnako zúfalo nudný BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA. Humor akoby kombinoval neškodný humor 8-ročného dievčatka s mašľami a malinovým lízatkom s humorom dôchodcu, ktorého to celé už moc nebaví. Nie je to vtipné a mám vtieravý pocit, že to nebolo vtipné ani pred 50. rokmi, nieto ešte v roku 1996. Režisér David S. Ward (režiséra PRVEJ LIGY 1 a 2 to absolútne zničilo a od roku 1996 nič nenakrútil) nikdy výrazným talentom neoplýval a zaujímavé herecké obsadenie (Kelsey Grammer, Rip Torn, Lauren Holly, Dern, Stanton, Macy) je nečakane nezáživné. Nieže som sa pri pozeraní snímky nesmial, ale dokonca som sa ani len neusmieval. OK, raz za 10 – 20 minút som sa troška uškrnul, ale inak vládlo v miestnosti rovnako hrobové ticho, ako keď pozeráte slasher a hrdinka sa práve ukrýva v skrini pred masovým vrahom a nesmie sa prezradiť. Občas padol náznak vtipnej hlášky a dosť ma bavil megacholerik Rob Scheider (+ bol zábavný pohľad na Harryho Deana Stantona ako natoľko skúseného mechanika, že mal všetko v paži a všetkému sa chechtal), ale to je asi tak všetko. Najhoršie je, že snímka obsahuje viacero momentov, v ktorých zjavne máme seriózne súcitiť s postavami (vyprané oblečenie Lauren Holly – šikana + sexuálne narážky). Na filme je zároveň (ne)vidieť strašne nízky rozpočet, vinou ktorého to po vizuálnej stránke vyzerá proste hnusne. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kapitán Tom Dodge (Kelsey Grammer) již po několikáté žádá o přidělení vlastní ponorky, ale pokaždé je odmítnut. Nyní má poslední šanci, jinak bude muset odejít do námořního důchodu, což vedení taktéž nechce - a tak mu přidělí starou polorozpadlou rachotinu a posádku, ve které by normálního člověka jen pohledal. Zároveň dostává první testovací úkol - musí proplout pod nejlepší americkou obranou a zničit cvičné cíle... Ponorkové filmy můžu v jakémkoliv množství, a komedie vlastně taky - takže jsem byl docela zvědav, na první ponorkovou komedii - a zklamán jsem nebyl. Ne že bych od počátku do konce padal na zem smíchy, ale sem tam se některý vtípek docela povedl (a sem tam holt ne). Herecké obsazení je odpovídající žánru, tedy takové obyčejné - a jediné známější jméno, William H. Macy má velmi podřadnou roli (a kromě deseti minut na začátku a deseti na konci jej takřka neuvidíme). Ale co už, cílem filmu určitě nebylo vyhrát Oskara, ale diváka pobavit, což se minimálně u mne podařilo.. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Policejní akademi pod vodou. Někdo dává hvězdu navíc za hudbu, případně za herce, já tu třetí dám pro mojeho Jiříka, protože by byl smutný, když bych dala jen dvě :-P :-* a taky protože je to takový jeho chlapácký oblíbený humor :-) a já navíc asi nejsem k tomuto tématu objektivní hodnotitel, jelikož moc vojnu nemusím. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Možná se zeptám trochu hloupě, ale je to vůbec komedie? Celou dobu mi přišlo že jde jenom o hodně stupidní a nepovedené drama. Občas tu sice problesknou náznaky situačního a parodického humoru, jenže většinu času se na obrazovce nic směšného neděje. Tím nemyslím že by scénky nebyly vtipné, ony zkrátka působí jakoby ani vtipné být neměly. Jméno Rob Schneider v titulcích mě asi mělo varovat, jenže kdo mohl tušit že si v době kdy byl ještě obsazován i do slušnějších projektů, vybere takovou ichtylovinu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ponorka použitá ve filmu byla spuštěna na vodu dne 15. března 1943, za války prodělala několik hlídek v Pacifickém oceánu, načež byla několikrát poškozena (následně opravena) a koncem své životní cesty zamířila do Pearl Harboru. Od té doby sloužila v záloze. Mezi lety 1962 a 1971 sloužila jako záložní tréningová ponorka a byla následně vyřazena. Koncem roku 1975 byla přeměněna na muzeum. V březnu roku 1982 byla ponorka – tedy jako muzeum – otevřena veřejnosti. V roce 2016 byla ponorka pro veřejnost uzavřena, odtažena do suchého doku a po necelých dvou měsících byla opět otevřena pro veřejnost. Je otevřená dodnes a pravidelně se u ní konají tradiční oslavy. (TutanKrupan)
  • Harry Dean Stanton, který zde hraje válečného veterána a vedoucího technika Howarda, sloužil během druhé světové války u námořnictva. (Angie91)
  • Ačkoliv byl režisérem tohoto filmu Hugh Wilson, tento film sklidil, již v době svého vydání, spíše negativní reakce kritiků a na populární filmové recenzní stránce Rotten Tomatoes (k datu 22. 5. 2021) skóre necelých 12 %. (TutanKrupan)

Reklama

Reklama