Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Fikovec 

všechny recenze uživatele

Uniká mi zjevně něco, když čtu komentáře, protože na to evidentně většina koukala, jako kdyby to měl být hluboký film na smrtelně vážné téma. Já osobně jsem si to pustil jako absurdní parodickou komedii. A zklamán jsem nebyl. Je to tak praštěný, že jsem si skvěle odpočinul s tím, že mohu po práci vypnout mozek a zasmát se. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Podivná kombinácia seriózneho námorníckeho filmu s imbecilnou posádkou ponorky ťahajúcou sa žánrovo niekam k Horúcim strelám. Výsledok pôsobí väčšinou serióznym dojmom, o to viac potom vyniknú tie občasné šialenosti. I napriek tejto rozpoltenosti ale mi ale čas s týmto filmíkom utiekol vcelku príjemne. Ako oddychovka na sobotné popoludnie optimálne. 6/10 ()

Reklama

Trevize 

všechny recenze uživatele

Periskop nahoru a dolů je ukázka skvělého podvodního humoru. Druh filmu, který dosáhne takové blbostim, až je to vážně vtipné. Na druhou stranu si ještě uchoval jistou linii a nezabředl do úplné křeče. Třeba napodobování velryby mě vážne dostalo a spojování drátů rovněž. Solidních 80% za pobavení!!! ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Na to, jak podezřele nízké hodnocení tady film má, jsem byl nakonec velmi spokojen. Není to nějaký komediální majstrštyk, ale svůj účel - pobavit diváka - to v mém případě splnilo dobře. Odborníci na námořnictvo si nepochybně trhají vlasy nad některými scénami, ovšem jelikož to nemá být bitevní dokument, s radostí jsem takové věci ignoroval. Nejoblíbenější scéna - samozřejmě volání velryby. :-) ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Ve vojenském prostředí je myslím docela velkej problém udělat komedii a to ještě v obsazen bez žádné velké herecké hvězdy. V tomto případě se to filmařům myslím povedlo uplně fantasticky. Je to film na který se pokaždé když jde v televizi milerád podívám. Proto kdo máte rádi komedie z vojenského prostředí, tak ho všem určitě doporučuji :o) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ponorka použitá ve filmu byla spuštěna na vodu dne 15. března 1943, za války prodělala několik hlídek v Pacifickém oceánu, načež byla několikrát poškozena (následně opravena) a koncem své životní cesty zamířila do Pearl Harboru. Od té doby sloužila v záloze. Mezi lety 1962 a 1971 sloužila jako záložní tréningová ponorka a byla následně vyřazena. Koncem roku 1975 byla přeměněna na muzeum. V březnu roku 1982 byla ponorka – tedy jako muzeum – otevřena veřejnosti. V roce 2016 byla ponorka pro veřejnost uzavřena, odtažena do suchého doku a po necelých dvou měsících byla opět otevřena pro veřejnost. Je otevřená dodnes a pravidelně se u ní konají tradiční oslavy. (TutanKrupan)
  • Harry Dean Stanton, který zde hraje válečného veterána a vedoucího technika Howarda, sloužil během druhé světové války u námořnictva. (Angie91)

Reklama

Reklama