Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Úřadu pro životní prostředí Jack Taggart přilétá do malého městečka v Apalačských horách, aby vyšetřil podezření na zamoření toxickými odpady, které tu ilegálně v šachtách opuštěných dolů skladuje bezohledný boháč Orin Hanner. Maskován jako tesař, který za peníze kostela provádí menší opravy u chudých lidí, začne Jack nenápadný průzkum. Opatrně se vyptává a tajně odebírá vzorky vody. Seznámí se nejen s Hannerovými muži, kteří se ho pod vedením Orina mladšího marně pokoušejí zlikvidovat, ale také s místní vyvrhelkou, sympatickou včelařkou Sarah Kelloggovou. Jejich sbližování překazí její nepříjemný, psychopatický bratr Earl, jenž je příčinou všech životních těžkostí, kterými Sarah musela projít. Když vyjde najevo jeho skutečná totožnost, pustí se Jack do pátrání s pomocí několika starousedlíků, ochotných pomoci mu v boji proti všemocnému Hannerovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (231)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já si nemůžu pomoci, ale tento kousek mi zas tak špatný nepřišel. Steven Seagal sice už přibíral na váze, ale bojové choreografie ještě jakžtakž zvládal. Navíc to mělo ani úplně tupý příběh a našlo by se tu i několik vydařených akčních pasáží. Prostě to vidím na klasickou průměrnou záležitost, kde si špatně nevedl ani Kris Kristofferson, coby hlava gangsterská pomazaná. Akorát ty scény kdy někdo někomu zlomí několikrát za film nos, už začínají být obehrané…Rozhodně si nemyslím, že by to bylo až tak špatné, jak tu mnozí tvrdí. Seagal natočil řadu větších céčkových sraček… ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jack Taggart a následně Patriot dostali Stevena do velmi vážných problémů, ze kterých se později nikdy nedostal. Vzpomínám si, když jsem z videopůjčovny dovalil nového Stívna, který v mých očích dost ošidil svou účastí Boeing 747. Takže tajný agent, městečko v ohrožení a přijíždí hrdina co to dá všechno zase zpátky do pucu. Co by se tak asi mohlo pokazit. Kdysi to pro mě byla hrozná rána, která naštěstí dnes už téměř nebolí. Zaprvé jsou jeho filmy v novém miléniu často přímo strašné a zadruhé Steven tady ještě není úplně moc tlustý. Nejedná se o žádný velkofilm, ale venkovské prostředí působí příjemně. K tomu všemu se Big Steve zamiluje. 35% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

...Agenti dementi... Tak si jen tak dumám, komu jsou určeny tyhle Seagalovštiny. Jestli těm svalnatým blbečkům, co se rádi perou, nebo zamindrákovaným zoufalcům, co dostávají dnes a denně na >přesdršku< ... V tomto případku ještě tak za jednu vymlácenou prdzdičku hvězdičku... A proč že v téhle srajdě vzal roli Kris Kristofferson? Tak to je téma na pátrání pro nějakého tajného kulturního agenta... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Environmentální akční hrdina se opět vrací, aby nakopal vašeho souseda za vyházený pneumatiky v lese a sbalil nějakou tu roštěnku na country bále. Hodnotný jak rvačka na vesnický tancovačce. Každopádně schéma "Steven jde, dá do držky pěti chlápkům a pak si chvíli s někým povídá" je celkem vtipný, i když se za film opakuje zhruba desetkrát. (: ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Právě mi hraje soundtrackový song "Give Me Back My Heart" od Martyho Stuarta, kterému ve filmu vypomáhá s hrou na kytaru samotný Steven "aikidista, kytarista, z piva v játrech roste cysta" Seagal. Začněme však pěkně od začátku. Agent Úřádu pro životní prostředí Jack Taggart pilotuje jednomístné letadlo a míří do malého městečka v Apalačských horách...právě odtud přichází zprávy, že zdejší prostředí bývá postupně zamořováno toxickými odpady skladovanými v blízkých horách a Jack je vyslán, aby celou situaci oblédnul a vyřešil...vcelku pěkný béčkový námět. Steven už dávno není ve své životní formě, ale není ještě tak tragický jako v letech 2001 - 2007. Pořád mu to sekne v kožených bundách, jeho styl pravděpodobně nikdo nenapodobí (chůze, držení těla, uchopování předmětů), nějakou tu ránu taky ještě rozdá, ale začíná nám přibírat na váze! Akční scény jsou natočené ještě poměrně slušně, avšak jen v první polovině filmu. Bitky v podzemí a v herně jsou jaksi trhavě zrychlované, to asi jak se Steven nemůže rychle hýbat. Celkově se ale nejedná o Stevenův výrazně špatný film, od takového titulu jsou tu jiné mistrovy majstrštyky... 16 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Natáčalo sa od 9. septembra do 4. decembra 1996. (m.a.t.o.)
  • Když si jde Jack (Steven Seagal) zahrát na kytaru, dědoušek z kapely, od kterého kytaru přebírá, hraje na obyčejnou španělku. V sekvenci, kdy se kácí se stoličky a Jack po kytaře sáhne, najednou drží v ruce výrazně jiný a mnohem pohlednější nástroj. (Franki69)

Reklama

Reklama