Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lidi táhla do Ameriky vidina lepšího života, však to známě z historie a z jiných filmů. Vždyť to nebyla žádná náhoda, že se ta malá holčička dostala na loď, která zrovna měla namířeno do Anglie. Christina Ricci nevypadala zrovna moc židovsky, ale rozhodně patří mezi poměrně dost výrazné herečky. Johnny Depp hrála cikána taky v Čokoládě. Nic mi nebránilo v tom, abych tenhle příběh ohodnotila tak vysokým hodnocením. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Docela hezký film, který myslím není moc známý. Jeho největší klady jsou obsazení (Christina Ricci se mi v žádné své jiné roli nelíbila víc a Cate Blanchett je fantastická) a krásná hudba. Prostinký děj vymetá jedno klišé za druhým a celkově to ani omylem není nějaký zásadní filmařský počin, který by měl ambice přepisovat dějiny filmu, ale jako taková výplň na dlouhý zimní večer zafunguje velice dobře. Příjemný filmík, který lze doporučit nejen všem fandům Johnnyho Deppa, byť jeho role zde není nijak velká. ()

Reklama

Daae 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku mě tento film sebral. Od prvních tónů ústřední písně. Byla totiž má nejoblíbenější a vždy mám pocit, že se z toho rozřeseného tenoru i tklivých tónů zbortím v něco abstraktního a poddajného. Ještě nikdy jsem ji neslyšela ve filmu. Nevím, zda je to mým hudebním cítěním, ale jakmile do dramatu vložíte některé operní písně, určitě nešlápnete vedle. Tento film bych nazvala atmosferickým dramatem, u kterého se moc nenasmějete. Herci se mi líbili a Cate Blanchett jsem málem nepoznala díky jejímu hrubému ruskému přízvuku. Johnny Depp si střihl roli podobnou jako v Čokoládě a postava Johna Torturra mi nemohla nepřipomínat fantomovskou Carlottu :) *** 1/2 ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tady si nejsem jistá jestli to nebyl spíš divák, kdo plakal. Nudou, a mimořádně špatně zvolenou hlavní představitelkou. Na druhou stranu má film slušné obsazení vedlejších postav, jako Depp, Turturro a Blanchett, která je opravdu krásná. I přes docela zajímavé téma, kdo se má celou dobu dívat na jeden výraz v obličeji Christiny Ricci? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mužom, ktorý plakal po pozretí tohto filmu, bol podľa mňa Steven Spielberg, ktorý si hovoril, čo všetko by on dokázal z takéhoto sľubného námetu vyťažiť. Predovšetkým po emocionálnej stránke. Film je zato solídny, s peknou atmosférou a je originálny najmä v tom, že ako obete holocaustu zobrazuje aj tradične opomíjanú rómsku minoritu. V tomto prípade trochu zidealizovane zobrazenú. Takže prím navzdory priemernej réžii hrajú skvelí herci, mňa najviac oslovili hlavné ženské postavy. Hĺbku postáv a emócií tu nahradili ich hlboké dlhé pohľady. Škoda nevyužitého potenciálu, takáto látka by mala siahať po oceneniach. A rómovia si na svoj adekvátny kinematografický pamätník obetí holokaustu druhej svetovej vojny musia ešte asi nejaký čas počkať. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl roku 2000 nominován na cenu Zlatý lev na filmovém festivalu v Benátkách. Zvítězil však film Kruh (2000), který natočil Jafar Panahi. (Terva)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 2. září 2000 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 6. září 1999 do 25. listopadu téhož roku ve Francii a Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama