Reklama

Reklama

Horké prachy

(TV film)
  • Velká Británie Hot Money
všechny plakáty

Obsahy(1)

Rekonstrukce skutečného případu, k němuž v první polovině devadesátých let došlo v Bank of England, konkrétně na jejím detašovaném pracovišti, kde se spalují peníze, stažené z oběhu. Přes neuvěřitelně dokonalé zabezpečovací zařízení, stálou ostrahu, kamerový systém atd. atd. přišly tři zaměstnankyně tohoto oddělení na způsob, jak se části peněz, určených ke zničení, průběžně zmocňovat. Tyto drobné krádeže (jejichž výsledkem byla ovšem docela slušná sumička pro každou z nich) praktikovaly de facto zcela bezpečně několik let, vymyslely i systém, jak peníze víceméně bez rizika utrácet... K prozrazení nakonec samozřejmě došlo a věc se dostala až před soud, nicméně do dneška není ani známa celková částka, kterou se podařilo zcizit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Primavera 

všechny recenze uživatele

Stačilo by aj 3 hviezdičky, ale - film je podľa skutočnej udalosti a ako písali o tom v roku 1994 noviny, začalo to múdrym plánom jednej upratovačky, pomáhali jej pri tom dve kolegyne a tak sa na detašovanom pracovisku Bank of England v Essexe mohli začať kradnúť peniaze jedna radosť. Opakovane a to aj napriek skvelému bezpečnostnému vymakanému systému. Doteraz sa nezistilo, koľko peňazí dievčatá nakradli. Paráda. :-) ()

Blanche13 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi hodně líbil ! Jednak zbožňuju neuvěřitelný příběhy na pravdivých základech, celý jsem to prožívala s nima a ty prachy jim hrozně přála. Mě to teda sedlo, trochu to v Anglii znám. Hlavně mě zaujalo popisování toho, jaký mu bezpracně k hromadě peněz a nemůžou je utrácet a dávat najevo ostatním jací jsou boháči. Aby se sami nenaprášili, ale stejně to ti chlapi nedokázali a proto na ně přišli. Uplně nejsympatičtější jsou zloději, který nikoho neohrozí a prachy ani nikde nechybí. No výtečný kousek a vůbec nevadilo to televizní zpracování. Tak jak nám rostou brambory ??? ()

Reklama

Reklama