Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pán nebes sesílá na zemi dva vánoční anděly. Každý z nich má za úkol nalézt jednoho člověka, který neuznává kouzlo Vánoc. Gideon dostane na starost Ginny Graingerovou, matku malé Abbie a jen o něco staršího Caleba. V předvánočním čase je Ginnie, která pracuje jako pokladní v supermarketu, nervózní, otec Jack je momentálně bez práce a rodina dostala navíc výpověď z bytu. Gideon vyhledá Abbie a domlouvá se s ní, jak ovlivnit maminku a její názor na Vánoce. Jack tajně vybere z účtu peníze, aby mohl koupit alespoň dětem nějaké dárky. Ginnie to považuje za zbytečnost, a když se to dozví, utíká za ním do banky. Tam právě došlo k přepadení, při kterém je Jack zastřelen. Obě děti navíc vezme zoufalý lupič jako rukojmí, cestou však nezvládne řízení a spadne i s autem do řeky. Děti zachrání Gideon, a když se od něj Abbie dozví, že táta je mrtvý, chce, aby mu pomohl. Gideon ji posílá za Santa Klausem, ani on však holčičce nemůže pomoci, tatínka prý může zachránit pouze Ginnie, pokud se zlomí její odpor k Vánocům... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle vánoční film od studia Disney z roku 1985 určitě stojí za vidění. Podivuji se, že ho zná u nás tak málo lidí a že snad u nás v Česku ani neběžel (to odvozuji z faktu, že film zde nemá český distribuční název). Já osobně jsem ho viděl na slovenské Markíze, a přijde mi s podivem, že vánoční film od Disneyho české stanice vůbec mohou ignorovat. Ale zpět k filmu. Jedná o rodinný fantasy příběh, který nabízí velice zajímavý děj a který se může líbit jak dětem, tak i dospělým. Hlavní postavou je zde anděl Gideon, který má pomoci matce dvou dětí jménem Ginny znovu nalézt kouzlo Vánoc. A dál bych už nepokračoval, abych náhodou nevyzradil nějaký spoiler. Pouze prozradím, že se v tomto filmu objevuje Severní pól, Santova dílna i samotný Santa Claus, takže pokud nepatříte k Santovým příznivcům, tak nedoporučuji se na film dívat. Celkově je to ale velice podařený snímek, kterému dost dodává na zajímavosti právě postava anděla Gideona, který je docela tajemný a o kterém se vlastně divák příliš informací nedozví. Jinak samozřejmě když je to film od Disneyho, tak je jasné, že se divák dočká rodinného příběhu, dá se dokonce říci, že je to tak trochu i pohádka. Každopádně ale krásná pohádka a já jsem byl naprosto spokojený, také proto, že napotřetí už se mi konečně povedlo film vidět celý. Když jsem to zkoušel asi před třemi lety poprvé, tak k nám přijela návštěva a neměl jsem možnost film dokoukat. A podruhé to bylo vloni (rok 2007) na Štědrý večer dlouho po půlnoci, kdy jsem u toho usnul. Takže konečně jsem viděl film celý a musím uznat, že je to velice povedený vánoční film, kterému uděluji čtyři hvězdičky. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Kvalitná smutno - magická vianočná fantasy od Disneyho. Nebyť tej magiky asi by išlo o dosť depresívnu rodinnú drámu, avšak posledná polhodina je až rozprávková. Objav Jacka Nicholsona Mary Steenburgen je výborná v úlohe starostlivej matky rodiny a Harry Dean Stanton jej skvelo sekunduje v úlohe vianočného anjela (ťažko zrátať koľkí hollywoodsky herci si už zahrali anjelov!). Príjemná vianočná záležitosť pre celú rodinu. ()

Reklama

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Holt u těchto filmů nesmíte přemýšlet ... a nemusíte na mě volat sociálku, děti nemám, ale ta holka by potřebovala setsakramentsky seřezat. Těch neskutečných nervů, jaké si musela maminka v tomto filmu prožít. Zřejmě i ty mávnutím kouzelného proutku Santa nechal zmizet. A dál už to radši ani nebudu rozmazávat, protože bych se musel ptát, co to ksakru mělo znamenat? ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Velmi zmiesane pocity z tohoto vianocneho diela. Prva hodina je az neprimerane depresivna. Aj ked tu mame vyzdobu, svetla a sviatocnu tematiku, cele ponatie aj atmosfera evokuju dojem cloveka utapajuceho sa v temnote. V hlavnej ulohe matka, ktorej manzel nepracuje a sedi doma na zadku, robi pokladnicku a v praci jej skacu po hlave sef aj zakaznici a samozrejme aby toho nebolo malo, blizia sa Vianoce a ona nema peniaze ani na darceky pre svoje deti. Medzitym vsade vladne chudoba a ludia su na noze a vsetke ma zachranit jeden anjel, ktory pripomina vsetko od zlocinca z divokeho zapadu po desiveho pedofila, len nie laskyplnu bytost. Toto nie je az take neobycajne, avsak zvycajne byvaju tieto prvky odlahcene, v tomto pripade to tak nie je. Po prvej hodine prichadza na 20 minut zmena, kedy sa ozve vianocne caro a dostavame sa do pohodovej atmosfery. Hovori sa, ze nemoze existovat sladke bez trpkeho, len neviem ci v tomto pripade nebolo na vianocnu rozpravku toho horkeho az prilis (aj ked povedzme si uprimne, v realite to naozaj vyzera u mnohych rodin tak ako v prvej hodine filmu). ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Nadabovat by to opravdu chtělo, ale na druhou stranu je mi jasné, proč to nikdo neudělal, i když je to "pohádka" od Disneyho. Co jsem to aspoň chvíli vnímal, tak do pohádky to má daleko. Spíš je to takové vánoční drama. Tak nebo tak je to prostě blbost, kterou jsem nepochopil a byla to ztráta času. Naštěstí ne celé hodiny a půl. 1+* ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama