Reklama

Reklama

Kráska v růžovém

  • Česko Růžová jí sluší (více)
Trailer

Obsahy(1)

Andie Walshová je osmnáctiletá studentka, která se musí postarat nejen o sebe, ale i o svého povalečského otce, který je nešťastný z útěku své manželky a neustále slibuje, že si najde práci. Andie je díky tomu jiná než její spolužáci. Sama si vlastnoručně tvoří všemožné růžové kreace a tím je stále všem na očích. Má svůj vlastní vkus a sebevědomí. Přesto ale zatím v životě nepoznala moc lásky. Jednoho dne se ale život Andy naprosto změní... (Lencha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #77” - Další z řady kultovních Coming of Age filmů z 80’s. A i tentokrát byl pod jeho úspěchem podepsaný John Hughes, a to z pozice scénáristy a výkonného producenta. Molly Ringwald tu zakončila svoji teen trilogii a v podstatě po této roli její kariéra zažila strmý pád, kdy se jí nikdy nepodařilo vymanit z role středoškolské princezny. Režisér Howard Deutch vytvořil příjemný cast - Andrew McCarthy rovněž na vrcholu své herecké kariéry, Jon Cryer teprve před vrcholem, opuštěný otec Harry Dean Stanton v jeho typické pohodářské roli. Zmrdečka si tu střihnul jak jinak, než James Spader, jehož postava Steff je ultimátní douchebag. Jde o další feel good film, kde Deutch s Hughesem nechali mluvit generaci 80’s teenagerů se všemi jejich radostmi a strastmi. A musím říct, že i ten hlavní konflikt - holka z middle class x kluk z country clubu. V ČR jde o neznámý film a v USA o další z řady generačních filmů. My máme Discopříběh nebo Láska z pasáže a Amíci mají Breakfast Club nebo Pretty in Pink. Shlédnuto na SkyShowtime. 4* ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie ze studentského prostředí. Atmosféra osmdesátých let s tehdejší hudbou, extravagantními účesy, parukami a příčesky, výraznými barevnými módními kreacemi a samozřejmě i se školním kamarádstvím, rivalitou, prvními láskami i prvním zklamáním. Vše, co mají mladí diváci rádi, tam bylo. Sociální rozdíly mezi bohatou a chudou částí mladé populace tuto romanci přechylovaly chvílemi k dramatu. I když je to jen oddechovka, ocenila bych skvělý výběr herců v čele s fešákem McCarthym, a na americké poměry netypický konec. I po letech se na to pěkně kouká. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Pohodová americká romantická komedie z bláznivých 80. let. Přestavuje všechno to, co jsme mohli vidět v těchto letech. Šílené účesy, módní kousky všech křiklavých barev a tvarů, ale i různě zvláštní automobily, které brázdily tehdejší silnice. Hlavní hrdinkou je mladá dívka Andie, která právě doplácí na poněkud výstřednější šatník, díky čemuž také není úplně oblíbená mezi svými spolužáky. Její současný problém, mimo to že vlastně živý svého otce, který je docela na dně, je že nemá žádného přítele, se kterým by mohla jít na místní školní ples. To se však zanedlouho změní, což také ale sebou přinese řadu nečekaných komplikací. Jednoduchá oddechová zábava s koncem, jak jinak než se šťastným. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta byla šílená. V hudbě laciné syntezátory, v módě strašlivé trvalé, bizarní fashion kreace, pastelové barvy a ...růžová... Romantické příběhy byly ovšem stejné jako v jakékoliv jiné dekádě... PS: Pozornost si zaslouží zcela jiný příběh spojený s pod titulky běžící stejnojmennou písní od kdysi kultovních Psychedelic Furs. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Ty jo... Osmdesátý léta byli drsný... Hudba, oblečení, účesy... Námět dobrej... Kdyby se toho ujal někdo dneska, dokážu si představit, že je to hit... Ale i na tehdejší dobu si mslím, že to muselo být úspěšný... Každopádně přátelství, škola, trable a první lásky s trochou sociálního dramatu... Rozhodně nelituju té hodinky a půl... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel v prostředí stejné školy jako filmový muzikál Pomáda. (Pumiiix)
  • Jerry Levine byl zvažován pro roli Blana, kterou nakonec hrál Andrew McCarthy. (Pumiiix)

Reklama

Reklama