Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudí vás obyčejný život? Věříte v mimozemšťany? Pak se staňte exekutorem! Mladý prodavač Otto (Emilio Estevez) opustí nudnou práci v supermarketu. Když se jednou fláká po ulicích, požádá jej neznámý muž jménem Bud (Harry Dean Stanton) o odvoz zaparkovaného auta, které údajně patří Budově manželce. Vzápětí se ukáže, že Bud s Ottovou pomocí auto legálně ukradl – je totiž exekutorem ve firmě Pomocná ruka. Ta zabavuje auta majitelům, kteří se opozdili se splátkami. Otto má zničehonic novou práci. Jako exekutor si přitom užije spoustu zábavy. Čím dražší auto, tím větší je exekutorova provize. Tím větší je však také zájem konkurenční firmy bratrů Rodriguezových. Zapněte si pásy: městem totiž právě projíždí nesplacený Chevrolet Malibu v hodnotě dvaceti tisíc dolarů. Za volantem je vědec, který utekl z vládní instituce, a v kufru mrtví mimozemšťané… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nevím co za kultovního se na tomhle dá shledat? Unylý Emilio Estevez jako exekutorské ucho či absolutně mimozní příběh s mimozemšťany? Ke všemu mi nešlo do hlavy co za divnou tajnou službu najímá pouze a výhradně blond lidi? Každopádně pár vtipných scének z prostředí exekutorů se najde, ale to je tak vše. Vůbec bych jsem nepletl Pulp Fiction. Už jednak tím, že v něm hraje plejáda skvělých herců. Tohle se opravdu moc nepovedlo a dokazuje to totalně vypatatlaný konec. Měl jsem jinou představu o ujetosti, tohle bylo až moc hloupé. (Viděno na Prima Cool) ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Perfektné lokácie, úžasný soundtrack, divné rozhovory, obskúrne postavy, signifikantný vizuálny štýl... len škoda, že všetky tie elementy spolu pôsobia ako zostrih dejových vsuviek do videohry, medzi ktorými by sa ešte malo dačo diať, ale veľmi sa nedeje. Osemdesiatklová americká kultovka, o ktorej by sa dalo povedať, že si pýta remake, ale tým by stratila veľké čaro svojho zeitgeistu. A z toho vzniká veľmi prekérna situácia. Každopádne dôležité vykročenie smerom k "punkovému manifestu". Ten však lepšie dotiahol  Derek Jarman. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

V Americe ´Repo Man´ patří mezi kultovní snímky. Pro středoškoláky na začátku 80. let to byl skvělý film. Dát všem hloupým povinnostem vale a mít dobrodružné zaměstnání a peníze na ruku. Na druhou stranu není všechno tak skvělé, jak by se to mohlo zdát. Žádná kariéra z toho nekouká, kolegové jsou exoti, žádná pevná pracovní doba, lidé se těžce vzdávají svých věcí, a tak někdy dojde i na zbraně. Kolegové, kteří jsou už déle v tomto byznysu, jsou už otrlí, pomáhají si i drogami. Někdy je to na takového mladého kluka moc. Jediné o co mu jde, je zadržet auto, na které je vypsaná odměna 20,000 dolarů. Jenomže najednou to auto chtějí všichni. Mladý Emilio Estevez (Otto) jako mladý pomocník v obchodě je drzý, na ránu. Do všeho se vrhá po hlavě, z ničeho si těžkou hlavu nedělá. Harry Dean Stanton (Bud) je hodně sešlý, ve vymáhání je zaseklý už hodně dlouho. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej úlet, kde tvůrci totálně popustili uzdu své fantazie a naservírovali sci-fíčko, které se jen tak nevidí. Zřejmě všichni hodně ujížděli na nějakým fetu a scénář psali podle toho, jak byli nafrčení. Jinak nevím, kolikrát některé scény vůbec nedávají smysl, nepřehledné střihy, spousta "wtf" momentů, na place jakoby vládla anarchie. Ale přes to všechno je tam NĚCO, co jinde nenajdete a film si užijete i díky namakané kameře Stevena Hufstetera. Je to divný, bizarní, komický a svým způsobem i kultovní. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Z pěti charakteristik, které filmu přisoudil distributor (kultovní americká akční sci-fi komedie) bych podepsal jedinou - americká. Ostatní jsou na pováženou a ke kultovní povaze filmu mohu dodat snad jen - jak pro koho. 1) Vlastně jsem se díval omylem. Myslel jsem si, že jde o původní verzi, jejíž remake Repo Men byl docela zajímavý, a protože remaky bývají často horší než díla původní, říkal jsem si, že to bude ono. Ale ne, není._____ 2) 30letého Alexe Coxe v jeho tehdejším pankáčském ustrojení bych si hned odvedl někam stranou, ale jeho filmy mi nesednou. Když mně se na punku líbí jenom ti kluci._____ 3) Potěšením pro mé oči byl 22letý Emilio Estevez s parádní postavou (vymahač Otto). 26letý Zander Schloss (Ottův kámoš Kevin) byl později znám i jako punkový zpěvák, skladatel a basák._____ 4) Poselství filmu vložili autoři do úst starému vymahači Budovi: Look at those assholes, ordinary fucking people. I hate 'em. Co dodat? ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama