Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1989, doba velkých událostí, posunů a změn, jejichž dopadu musí čelit i pan Brochu, přezdívaný Boss. S pomocí tří synů provozuje na předměstí Québecu malou čerpací stanici, kde se s oblibou schází skupinka místních postaviček, větších či menších ztroskotanců. Kromě opakovaných přepadení, drobných krádeží a konkurence modernizovaných, samoobslužných stanic ohrožuje Bossův svět především neochota synů splnit jeho starosvětskou představu o tom, že jednoho dne převezmou otcovu živnost. Nejstarší syn chce být fotografem a odjíždí do Berlína dokumentovat pád železné opony,prostřední syn často zanedbává svoji službu kvůli kapele, s níž vystupuje po barech, jen pro nejmladšího má práce u pumpy jistou přitažlivost. Přes úvodní vypjatou scénu, v níž při přepadení zazní výstřel a postava Bosse přebírá úlohu komentáře, je film klasickým lineárním vyprávěním, které se spíše než na formální experimentátorství či akci zaměřuje na charakterizaci postav a vykreslení jejich vztahů. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Moc moc příjemný malý filmeček, jehož děj se točí kolem malé benzínové pumpy - rodinného podniku. Pozorujeme vztahy v rodině a taky panoptikum místních postaviček ( velmi životných - obzvláště Gaston ), které do filmu vnášejí jemný humor. Celou dobu jsem si říkal, že to bude za solidní tři hvězdičky, ale poslední dvacetiminutovka rozhodla. Vážím si obyčejnosti tohoto filmu, žádné pitvavé vypjaté pychologické scény ( i když by k nim byla příležitost ), prostě život jde dál. Po jeho skončení jsem nebyl v tranzu, nebo uzemněný, ale cítil jsem se moc příjemně... ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : Montréal World Film Festival 2003 - nominácia na Grand Prix des Amériques, Špeciálna veľká cena poroty, Cena ekumenickej poroty ()

Reklama

Reklama