Reklama

Reklama

Kolo

(neoficiální název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Hewa a Kewa jen tak něco nerozruší - pokud se ovšem nejedná o nově rašící mech na jejich hlavách, jsou to totiž kameny bydlící na vrcholku hory. Jakoby mimochodem pozorují vývoj lidstva - od vynálezu kola až po obří mrakodrapy. (Mertax)

Recenze (30)

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak jde čas na rockový způsob. Vtipný a perfektně animovaný pohled na pomíjivost lidského života očima dvou kameňáků. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že život kamenů probíhá rychleji a přitom jsem doufal, že ten krátký okamžik, kdy planetu zaplevelilo lidstvo, bude podán s velkým nadhledem. Taky jsem doufal, že uslyším pár kameňáků, ale ono nic. Kolem Kewa a Hewa zkrátka proběhla civilizace, přičemž jsem bystře zaznamenal pár vizuálních vtípků, ale verbální sarkasmus se nedostavil. Takže za mne to byla místo zábavy nuda, ale pokud mi to chtělo objevně sdělit, že lidé ničí svou planetu, tak to pardón. Já jsem si toho totiž už tak nějak všiml. ()

Rembrant 

všechny recenze uživatele

Celkem nicneříkající animák se dvěma kameny, kteří sledují vznik a zánik lidstva. Ani animace mě moc nezaujala. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

mě to přišlo hodně zajímavé a slušně vymyšlené i provedené. Kameny přežijí všechno a nikam nespěchají. Asi nejlepší z animované nominace na Oskary roku 2002. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Niektoré veci tu budú proste stále. Aj keď obrastú machom... Iné, tie ktorých životný cyklus je kratší a prebieha rýchlejšie sa o to skôr pominú. Tak či tak, obe po sebe zanechajú určité stopy. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

To jsem se zase pobavil při čtení místních komentářů. Prý je to film o pomíjivosti lidského života... Ehm, tak mě napadá, že kdyby byl natočen snímek "Jak to vidí foton", tak by byl jak lidský, tak kamenný život stejně směšně krátký, neboť jak známo, z pohledu fotonu proběhnou celé dějiny vesmíru nekonečně rychle. A že těch vlnočástic okolo nás je... A taky to prý má být "ekoagitka". No já nevím, já si vysvětluji konec tak, že lidi vyčerpali zdroje na Zemi a pak odletěli do vesmíru. Takže naopak, poučení zní, Zemi je možno v pohodě zničit, vždyť podobných pohostinných planet je ve všehomíru z našeho pohledu nesmírně mnoho. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Šutry byly fajn, ale v podstatě je to jen další z řady ekoagitek a to mě opravdu nenadchne. Nastínění lidské bezvýznamnosti se mi líbilo, ale to jak byl vykreslen technický pokrok ne. Kdyby náhodou nějaký nechápavější divák nepochopil, jak je civilizace špatná, tak hodíme celý obraz do černé, že? Jak laciné. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Nudný kraťas stejně jako nudný život kamenů. Plus trocha nelogičnosti navrch. Co takhle střídání dne a noci, když už to má být věrohodné? Efektivity by stejně moc neubilo, když i teď jí tam bylo skoro minimum. ()

Reklama

Reklama