Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proroctví se naplnila a na Zemi se vrátil Ježíš Kristus. Ale předtím než začne soudit na věrné a zatraceníhodné musí vyřešit zásadní problém. V Ottawě si z kůže místních lesbiček upíři dělají ochranu proti dennímu světlu. Spolu s mexickým wrestlerem Santem dá Ježíš nečistým pocítit jaké to je, když Boží syn opráší znalosti kung-fu. Vše je proloženo muzikálovými čísly.

Amatérský projekt natáčený po dva roky o víkendech na ruční kameru s rozpočtem pouhých 100000 kanadských dolarů si díky své značné originalitě již stačil u jisté skupiny diváků vybudovat kultovní status. (Ertai)

(více)

Recenze (32)

eraserhead666

všechny recenze uživatele

Jakmile se ve filmech (a obzvláště horrorech) začne zpívat, zpravidla to vypínám (čest výjimkám typu Repo! The Genetic Opera). Tady jsem vydržel zpěvy dokonce dva (cca 20 minut filmu) než jsem to vypnul. Ač mám rád úchylné, divné a stupidní věci, tomuhle pojetí humoru jsem na chuť nepřišel. Na mě možná až moc teatrální... Možná v jinou dobu, v jiném rozpoložení. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí téhle TROMA šílenosti musím s hodnocením "trošku" nahoru. Návrat Ježíše Krista mezi lidi i přes absenci větší porce gore a nahoty s přehledem naplňuje to, co divák pod hlavičkou Troma Entertaiment očekává. Již úvodní scény, kdy netradiční zástupci Krista projíždí městem za doprovodu oi muziky na ošuntělém skútru s nášivkou G.B.H. a nalepenými křížy na helmě, ze které jednomu z nich čouhá dvaceticentimetrové číro, dávají divákovi tušit, že půjde o absolutní peklo. Následný kung-fu souboj s upírkami, dřívějšími místními lesbičkami, kterého se účastní již i Kristus, válcuje diváka maximální dávkou neherectví, absurdity a šílenéno smyslu pro humor, v jehož duchu se nese celý zbytek dílka. Muzikálová vsuvka, krucifixové přechody mezi jednotlivými sekvencemi, Ježíšův fight proti brutální přesile či procházka po ottawském chodníku za zvuku šílené elektronické hudby, vykopnutí upírského zubu, použití střev jako zbraně ve stylu boje s řetězem a bitky wrestlera Santa jsou jen skromným výčtem pekelností, které tvůrci v jednoduchém příběhu o zneškodnění ottawských upírek do diváka v šíleném tempu valí. Neherectví a zoufalá choreografie soubojů diváka buďto znechutí nebo naopak utvrdí o kultovním statusu, který si snímek u fanoušků obdobných kinematografických skvostů dokázal vybudovat. Hudební doprovod je naprosoto dokonalý a k jednotlivým scénám sedí jak prdel na hrnec. Prostě nemůžu jinak...u mě za plný počet. ()

Reklama

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Tento film je jednym z tych filmov ktore je velmi tazko ohodnotit.(a zhodou okolnosti je aj mojim 1000cim filmom ohodnotenym na csfd:)) Na jednej strane su akcne sceny fakt totalne na smiech,ale je pravda ze tie "akcne sceny" davaju filmu taku svojsku "atmosferu".A treba uznat ze tento film je uplne originalny.V nijakom inom filme asi neuvidite bojovat Jezisa s upirmi,ktori zabijaju lezby:))) Za zmienku urcite stoji pitvanie tej dievciny s tymi najlepsimi specialnymi efektami ake som zatial vo filme videl:)) ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

"Jestli se do 5 minut nevrátím, zavolej papeže." - to bylo tak jediný vtipný. Většina dialogů je předabovaná, asi jenom jedním hlasem (jak na polácích v TV, chch) a ještě se netrefujou slovama do huby. Já vím, že tvůrci to brali asi jenom jako prdel, ale je to spíš trapárna. Takže nemá cenu hodnotit to nějak vážně. Dá se říct, že nejvíc mě bavily nepovedené záběry u závěrečných titulků. Nejlepší názor tady má strougy. ()

strougy odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíší Kriste, to je ale zase kravina! Ježíš tady zabíjí upíry, tancuje a zpívá, pak je tady kněz s čírem, upíři mohou chodit na světlo převlečený v kůži lesbiček (ehm, to je dost šílený samo o sobě, že) a taky jsou tady ateisti, co chtějí zabránit druhému příchodu Krista a vlastně vše je tady šílené. Prostě totální nesmysl, ale určitým způsobem zábavný... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Soundtrack k filmu od Grahama Collinsa nie je originál v pravom zmysle slova. Okrem iného sa autor hudby nechal inšpirovať titulnou skladbou PHENOMENA od progresívno-rockovej kapely GOBLIN z rovnomenného trháku Daria Argenta. Modifikovaný úryvok piesne zaznie v zhruba 44. minúte filmu – romantická scéna, v ktorej láskou opantaný transvestita ošetruje vo vlastnej posteli zraneného Ježiša. “Good night sweet Prince, Agh!“ (Kusko.t2)

Reklama

Reklama