Reklama

Reklama

Zjizvení andělé

(festivalový název)
  • Japonsko Kizu darake no tenši (více)

Obsahy(1)

Poněkud černá komedie, v níž nechybí chlapíci od jakuzy, nepraktický kabriolet ani tajemná kráska, je dalším z neotřelých vhledů oblíbeného režiséra do světa svérázných hrdinů na okraji společnosti. (Eiga-sai)

Recenze (3)

stub 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o podobných tragédech. S originalitou si tentokrát Sakamoto hlavu nelámal, naopak se rozhodl postupovat velmi klasicky (přirovnání ke Kikujirovi je namístě). Příjemné je, že hlavní hrdinové jsou, byť se značnou nadsázkou, líčeni dost realisticky a jejich vztah ke svěřenému klučinovi působí uvěřitelně - obvyklejší je např. model typu "Leon" ( http://www.csfd.cz/film/773-leon/ ). Jedna z věcí, která mě fascinuje na mnoha japonských tvůrcích, je schopnost i ty nejvousatější scény natočit vtipně a "trochu jinak" - v tomto případě např. wrestling. Zajímavým, ale z hlediska dramatické křivky poněkud problematickým prvkem, je uzavření nejvýraznější dějové linie (hledání Hotaruových příbuzných) poměrně dlouho před finálním vyústěním, což vytváří dojem nastavovaného konce - sice neprávem, ale vůči divákovi je to trošku podlé;) ()

Yaan 

všechny recenze uživatele

V tlačenici u východu z kina zaslechnu jak pán v obleku povídá "...špatnej zvuk, špatná kamera, špatný herci..." Očividně chce ohromit slečnu vedle sebe svým vybraným vkusem. Škoda, že to celé pronáší s dikcí hlavního hrdiny filmu... - Tenhle můj zážitek krásně doplnil celkové vyznění milé komedie, která byla sice jiná než jsem čekal, ale rozhodně o nic horší. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Viac ako tri hviezdicky tomu dat nemozem. Podobna tema je uz dost otrepana. Osobne ma viac oslovil Kikujiro s velmi podobnym pribehom. Aj tu sa nasli nejake tie usmevne situacie a par podarenych uletov, ale vcelku nic extra, co je tak trochu skoda, pretoze zaver, ktory vo filme najviac vynikol, bol skutocne brutalny. ()

Reklama

Reklama