Reklama

Reklama

Bludiště

  • Indie Bhool Bhulaiya (více)

Obsahy(1)

Mladý král Siddhart přijíždí s Ameriky se svou novomanželkou Avni a hodlá bydlet ve svém starém paláci. Tam se ale všichni ostatní bojí, neb tam údajně straší duch tanečnice Mandžuliky, které žárlivý Siddhártův praprapředek nechal popravit milého. Od té doby se v podobě ducha mstí všem jeho dědicům. I když Siddhart na duchy nevěří, časem se začnou dít prapodivné věci. Siddhart ale spíše než ducha podezřívá psychickou chorobu někoho z obyvatel paláce a tak na pomoc zavolá svého excentrického kamaráda - psychiatra Adityu. (bolly.cz)

(více)

Recenze (10)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá komedie líznutá duchařským hororem. Jak už to u Indie bývá, leccos by se dalo beze škody vystřihnout, ale nuda po ty necelé tři hodiny rozhodně nehrozí. Vtipné i mrazivé momenty fungují na jedničku a šaškování Akshaye Kumara se snad do žádného jiného filmu nehodilo více než sem. A písničky...U těch jsem se v sále málem roztančil. Určitě jsem na Festivale bollywoodského filmu 2009 neviděl Bhool Bhulaiya naposled. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak trochu dort pejska a kočičky, ale docela jsem si na něm pochutnal :-). Kupodivu slušně fungující směs thrilleru, dramatu a crazy komedie, vylepšená parapsychologií, hinduistickou mystikou a disociativní poruchou osobnosti. Osobně mi pochopitelně udělala největší radost božská Vidya, ale na děvčata obecně byla v tomhle filmu radost pohledět, zvláště pak na Tarinu Patel v roli Nandiny - tak trochu vypadala jako mladší verze Rani Mukherjee (nebo starší? - toť otázka, pokud někdo zjistíte kolik je téhle krásce let, tak mi prosím dejte vědět, mě se to nikde najít nepodařilo :-) ). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Solidní pokus o strašidelnou lekačku rozbřednul hodně rychle. Místo budování napětí se postavy častují nesmyslnými dialogy, mění své chování, aniž by je k tomu něco vedlo a komické scénky čerpaly humor jen z trapnosti. Nejhorší byla postava přicestovalého psychiatra, který sám působil dojmem, že zdrhnul z blázince poté, co zardousil několik ošetřovatelů. Jeho přístup k lidem je poznamenaný silnou paranoiou, protože v každém vidí šílence a hned by ho chtěl zavírat – to už si říká o svěrací kazajku. Finální operace alias vymítací rituál absurditou překročil vše, co se dá snést. ____ Pokud je léčba psychicky nemocných v Indii na této úrovni, měli by je radši z humánních důvodů rovnou hodit krokodýlům. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Byla jsem docela zvědavá, co si Bollywood představuje pod pojmem strašidelný film a upřímně, není o co stát. Horrorová stránka filmu, na rozdíl od té komediální, k smíchu, a to samé by se dalo konstatovat o té absurdní a dokonale ujeté pointě. Celou dobu tam ten mladý král s přítelem psychiatrem odmítají nadpřirozené vysvětlení celé situace, aby to pak řešili nějakým prastarým vymítačským rituálem, přitom podobných nesmyslů je tam nepočítaně. Je jasné, že tady jde hlavně o ty zpěvotanečky (jsou docela fajn a naštěstí jich není moc) a pestrobarevně oblečené lidi, ale příště bych radila naroubovat je raději na nějakou romantickou emotivní pohádku, ta se k tomu hodí o dost víc. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, téma ducha nešťastnej tanečnice strašiaceho v prastarom paláci a k tomu Akshay ako ten, kto záhadu rozlúskne. Páčilo sa mi to. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších Priyadarshanových filmov. Celkom som sa aj bála, dobre sa im podarilo navodiť atmosféru tajomna. Celú hodinu som čakala, kedy sa konečne ukáže Akshay Kumar, ale aj bez neho to išlo. Ale až keď sa ukázal on sa príbeh naozaj rozbehol, dovtedy to bolo len křoví - ale zábavné křoví :) Vidya Balan zahrala svoju rolu na jedničku a Amishe konečne dovolili, aby bola počas celého filmu krásne oblečená, bez hocijakého odhalovania. Hudba a klipy sú väčšinou zabudnuteľné, ale Vidya mi to v Amije To Mar nanajvýš vynahradila :) Škoda, že vo filme nenechali hudobné video k Sakhiya Re - patrí medzi moje najobľúbenejšie. ()

šarka 

všechny recenze uživatele

asi hodinka od momentu, kdy do příběhu vpadnul pošahanej psychiatr, až do momentu, kdy zvážněl a začalo být jasné, že tam není žádný duch ale schizofrenní slečna,byla docela příjemně ujetá...zbytek byl jenom docela nudnou přehlídkou toho, jak se nemá hrát a jak se nemají dělat vtipy a vlastně jak natáhnout a pokazit film...i když...u toho útoku houpačkou jsme se dost nasmály a ten strašidelnej tanec stál taky za to ;) ()

Quendolina 

všechny recenze uživatele

Akshayova komika mi asi nikdy k srdci nepřiroste a některé vtípky tady pro mě byly už opravdu za hranou trapnosti. Bhool Bhulaiyaa bohužel navíc celou dobu postrádá drive. Není v něm ani mnoho písniček a na propracovanější choreografii dojde jen jednou (vlastně tedy 2x, ale písnička při závěrečných titulcích mi připadala úplně vytržená, jak kdyby patřila k jinému filmu), takže za mě ještě další body dolů. Co na mě ale fungovalo byl psycho výraz posedlé Vidya Balan, to bylo skutečně děsivé. Znovu tenhle film ale už nikdy vidět nemusím, jen jsem se ujistila, že v bolywoodské produkci na mě zkrátka platí filmy jiných protagonistů. ()

Reklama

Reklama