Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mlynář (O. Vlach) s mlynářkou (J. Andresíková) zaslíbili svou dceru bohatému sedlákovi, mohla se Terezka (M. Hrubešová) utrápit. Milovala Ondru (M. Dlouhý), který se před časem vydal do světa vydělat nějaké peníze, aby se mohli vzít. Nic nepomohlo, že Terezka vzdorovala. Rodiče svatbu Terezky s Vilímkem (M. Vladyka) dokonce zpečetili smlouvou. Naštěstí v rybníce u mlýna přebýval vodník (R. Skamene), který do toho smutného příběhu šťastně zasáhl… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak příšerného vodníka jsem ještě neviděl, to se člověk lekne. Vizuál a kostýmy jsou tak děsivé, že musím odpadnout... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebudem prezradzať dôvody a okolnosti, no v poslednom čase som mal možnosť zhliadnuť viacero starších českých televízných rozprávkových inscenácií. Pod väčšinou z nich bola podpísaná režisérka Vlasta Janečková. Ale videl som aj zopár titulov od Svatavy Simonovej a Jiřiny Pokornej - Makoszovej. Tieto dámy boli špecialistkami na tento druh televíznej tvorby, zasvätili jej celú svoju kariéru. Tentokrát som však dal možnosť mužovi Petrovi Burianovi, aby sa im pokúsil konkurovať. Pustil som si jeho snímok "O vodníkovi a husličkách", ktorý natočil v roku 1992. Avšak príbeh o podivnom hastrmanovi, ktorého stvárnil nesympatický, afektovaný, krpatý ožran Roman Skamene, výrazne zaostáva za rozprávkami, ktoré zrežírovali spomínané tri režisérky. Petr Burian kopal omnoho nižšiu ligu. Zrejme preto má na svojom konte iba mizerných šesť tv snímkov. * ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jak to ten Roman Skamene dělá, že i jeho vodník vypadá, jako by se měl každou chvíili rozpadnout a mluví jako po sobotní kalbě? Sám vodník toho ale moc neudělá. Nejprve u sebe ubytuje Terezku, aby ji pak nechtěl pustit nahoru a to i za jejím milým, pak náhle disponuje smlouvou a nakonec tvrdí, že dokud bude hrát na housle, nic se jim nestane. Proč tedy nezahrál předtím? Televizní pohádka studiová, s věčně přiožralým skamenělým vodníkem a Markétou Hrubešovou jako ještě docela sympatickou kladnou postavou...ale pomalu to v ní končilo. A Miroslav Vladyka má zase divné vlasy... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama