Reklama

Reklama

The Illustrated Man

  • Austrálie The Illustrated Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen podle tří povídek Raye Bradburyho: Poušť, Dlouhý déšť a Poslední noc na světě. První vypráví o tom jak děti zlikvidují své rodiče s pomocí technických možností dětského pokoje budoucnosti, druhý film zachycuje putování ztracených průzkumníků v porostu deštivé planety Venuše a ve třetím filmu je divák svědkem pokojného zániku lidstva. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z výsledku cítiť, že nejde zrejme o tú najlepšiu látku vhodnú na filmové spracovanie, každopádne je dobre, že sa niekto Bradburyho predlohu odvážil spracovať. Pôsobí to skôr ako televízny film (napadla ma aj dobová československá televízia, ale neberte to priamo ako kritiku, iba suché konštatovanie) so zameraním na herecké výkony a ako Steiger, tak aj Bloom a Drivas dali do svojich postáv všetok svoj um. Bez ich výkonov by šlo skôr len o akúsi sci-fi podivnosť pre ľudí s potrebou vidieť každú existujúcu adaptáciu sci-fi predlohy. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Film bol nakrútený podľa knihy Raya Bradburyho-Illustrated Man.Je o mužovi,ktorý je potetovany úplne po celom tele.Jeho cieľom je nájsť a zabiť ženu,ktorá ho neuveriteľne celého takto farebne poznačila.Ale není to bežné tetovanie,je skôr ilustrácia,ktorá sa skladá z rôznych príbehov.Ak sa človek zahľadí na tú ilustráciu, tak to nejako ožije a začína príbeh.Je to dosť podivný film,ktorý sa vymyká bežnému sci-fi filmu.Tento muž je ale dosť násilní a nepriateľský,takže žiadne sympatie.Sú to vlastne rôzne príbehy,ale nakrútené ako celok.Sú pochmúrne a plné zúfalstva.Skvelý a hlavne originálny film,ale takmer neznámy. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tři neveselé, hloubavé povídky z budoucnosti sdílejí stejné herce (ztvárňující ovšem odlišné postavy) a rámuje je titulní čtvrtá o zatrpklém, pomstychtivém muži, kterému tajemná žena potetovala celé tělo "živými" ilustracemi, vyprávějícími ony příběhy. Bohužel další pojítko jsem již nenalezl a citelně tady scházela zastřešující pointa, smysl. Slabé 3* ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Příliš ambiciózní záměr - vtělit jádro tří povídek Bradburyho do mysteriózního, ale navenek realistického příběhu, kdy starší tulák vypráví tomu mladému o tom, jak byl potetován po celém těle jakousi ženou, která mu to vnutila svou vůli, a od té doby je proklet, protože každý na jeho kůži vidí svou budoucnost - selhává na chatrném scénáři. Nicméně Steiger jako vždy je pozoruhodný...komentář: https://dennisschwartzreviews.com/illustratedman/ http://www.dvdbeaver.com/film6/blu-ray_reviews_79/the_illustrated_man_blu-ray.htm ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Obě hvězdy za starou školu herectví Roda Steigera v tom nejlepším slova smyslu. K filmu samotnému - i přes neotřelý nápad nebetyčná nuda. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Tetování Roda Steigera pro potřeby natáčení zabralo rovných 20 hodin nepřetržité práce, přičemž pouze tetování trupu zabralo polovinu času. Jedná se tak o nejnáročnější maskérskou práci, která byla do té doby v dějinách světové kinematografie odvedena. (ČSFD)

Reklama

Reklama