Reklama

Reklama

Varežka

Animovaný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1967, 10 min

Režie:

Roman Kačanov

Obsahy(1)

Když maminka nechce své dcerce pořídit pejska, promění se v chytrého psíka červená pletená rukavice. Holčička si s rukavicí hraje a ta za ní všude běhá, až jednou si hry s psíkem - rukavicí, všimne maminka. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (4)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Charašo pa russki: "Варежка" . . . Rozkošaty animáček němáček s mile dojemnou autsajdrovskou atmosférou a naučením, že pejsáček je nakonec přece jenom asi lepší přítel člověka než rukavička... Pro malé osamocené holčičky vsjego Mira obecně, intícké maminky (předpokládám, že zrovna hltala nějakého toho Sártěra, že... ;o) sovětského typu nevyjímaje... Haf... %-D - - - P.S. Výtečně svingující muzika tvrdí dobovou stylovost... Nu, nežili však tak v oněch dobách v Sajůzu zdaleka vsje sémji, jak kdosi z rodilých pamětníků vtipně na YT poznamenal... - - - - - (Poprvé viděno 14.6.2011 na YT, hodnocení čtvrté, komentář zde jako druhý - 14.6.2011) ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dětská fantazie ... taková ... každodenní, obyčejná - o kamarádství, o připoutanosti, o radosti. Holčička sní o pejskovi, její maminka sní v knihách. Tomu poslednímu rozumím. Pejsek je původnost, kniha je civilizace. Nejlepší kamarád je ten, který si čte knihy, dívá se na filmy a povídá s námi o tom i onom. Atd. ___ Ke zhlédnutí na http://www.youtube.com/watch?v=xCOwl8FvJtg (je beze slov). ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Já byfem chtěla pfa." "Říká se já bych." "Tak já bych ... ale stejně byfem chtěla pfa." Před naší Ájou a jejím Maxipsem Fíkem, ruská bezejmenná holčička beze slov vyslovuje stejné přání. Rukavice není pes a rodiče někdy, zahloubání ve svém světě, neslyší. Dětský smutek ale dokáže zvednout oči od stránek knihy. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama