Reklama

Reklama

Princové a princezny

  • Francie Princes et princesses (více)

Obsahy(1)

Dvojice vynalézavých a zvědavých dětí se každý večer schází v opuštěném kině. S pomocí starého promítače dokážou vytvořit zcela jiný svět a stát se hrdiny příběhů, které si sami vytvořili... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nádherné pohádky, jemně vyprávěné, bez násilí a brutality. Animace dokonalá! V jednoduchosti je krása. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slabšie 4 hviezdy dávam predovšetkým za originálne poňatie a podarené rozprávkové epizódy. Animácia je jednoduchá, pripomínajúca čínske divadlo, resp. veľmi staré nemecké animáky ešte z nemej éry (Dobrodružstvo princa Achmeda a ďalšie) - uznávam, že si na ňu treba nejaký čas zvykať. Škoda aj toho, že animák nemá jeden kontinuálny dej, ale sa skladá z príbehových epizód, v ktorom si deti (mládež?) pomocou akéhosi počítača vymýšľa vlastné rozprávky o princoch a princeznách. Väčšinou sú epizódy naozaj podarené - napr. tá zo starovekého Egypta, z budúcnosti alebo zo stredoveku. Najslabšia je záverečná - s nekonečným bozkávaním a divným koncom, v ktorej sa snaží o vtip, ale veľmi jej nevychádza. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Michel Ocelot se už řadu let pokouší vytvořit protiváhu americké animované produkce v duchu mainstreamové popkultury a vycházející z klasické disneyovské grotesky. Víceméně se mu to daří, ovšem s tím, že z komerčního hlediska jsou pochopitelně jeho výsledky limitované. Tehnle kousek považuji za Ocelotův majstrštyk - nejoriginálnější, myšlenkově nejhutnější a výtvarně nejpozoruhodnější. Plošková siluetová animace je, víc než kterýkoli jiný Ocelotův film, inspirovaná dílem Němky Lotte Reiniger. Film, který pomáhá rozvíjet fantazii a poetiku všech, kteří se nechtějí spokojit se stokrát viděným. S tímhle filmem budou mít ovšem problém všichni, kteří vyrostli na Gumídcích nebo želvách ninja a stačí jim to. Celkový dojem: 95 %. Snímeček pro fajnšmekry. Dobrý český dabing. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama