Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jubal Troop je nájemný honák, kterého zachránil před jistou smrtí v horách rančer Shep. Poskytne mu ubytování, jídlo, a čas na odpočinek. Jeho lidé s příchodem kovboje moc nesouhlasí, zvláště je trnem v oku předákovi Pinkymu, odvrženému milenci rančerovy atraktivní manželky Mae. Rančer i jeho žena si Jubala oblíbí. Shep brzy poznává jeho kvality a jmenuje ho předákem. To těžce nese Pinky a neustále proti němu intrikuje. Jedné noci, když jsou muži se stádem na pastvinách, přiveze Mae manželovi poštu. Ten ji posílá domů v doprovodu Jubala, aby měl jistotu, že se jí cestou nic nestane. Na ranči Mae vyzná Jubalovi lásku, on ji odmítne a odjede do nedalekého městečka. Pomstychtivý Pinky namluví Shepovi, že Jubal a Mae mají milostný poměr. Pomluva neodvratně uvede do pohybu sérii tragických událostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (25)

RHK 

všechny recenze uživatele

Delmer Daves, režisér slavné Cesty za záchranou (Vlak do Yumy ve 3:10), natočil i netradiční western Jubal, který se věnuje přátelství dvou charismatických mužů - majitele ranče (Ernest Borgnine) a jeho nového předáka Jubala (Glenn Ford) - a tragické žárlivosti, kterou mezi nimi způsobí koketní žena rančera. A třetím mužem v milostném čtyřúhelníku je honák - Rod Steiger, který hraje jako vždy pořádného záporáka. Film má solidní napětí i dobře napsaný scénář s propracovanou psychologií postav. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=a3cQ38DsxS4 ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Zajímavý zástupce žánru gay-western :) ...tím chci mimojiné říct, že krom toho prvku těch homosociálních vazeb, které hraničí s homoerotikou, je to film tak trochu pro holky. Zbytečně přeslazený... Ono je asi lepší se podívat ze stejné doby třeba na Searchers od Forda. To tak nějak naplňuje mojí představu westernu víc... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Starší western od ktorého veľa nečakáte, ale nakoniec som z neho mal dobrý pocit. Slušné obsadenie, lákalo ma hlavne meno E. Borgnine, R. Steiger , ale v menšej roli sa tu objaví dokonca mladý Ch. Bronson. K typickému westernu s tvrdými chlapmi a lietajúcimi guľkami má tento ďaleko. Príbeh sa točí okolo nevery, podozrievavosti, nenávisti a závisti. Väčšinu týchto zlých vlastností do seba pojal Rod Steiger, ktorý svojho večne nasratého predáka Pinkyho podal presvedčivo. Za celý film zaznie skutočne len minimum výstrelov, ale film si šancu napriek tomu zaslúži. Vzhľadom na rok výroby nebol obraz v lákavej kvalite, ale český dabing v pohode. Slabšie 4*. 70%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Psychologický vestern o lžích, zradě, ale i o téměř marném boji za obhájení sebe sama, má velké plusy ve výborném hereckém obsazení i v napínavě pojatém způsobu vyprávění. Glenn Ford tady předvádí, že uměl mnohem víc, než sednout na koně a tasit kolt. Scénu vzpomínky na dětství, která určila jeho další život, zahrál tak vroucně, že bych mu klidně uvěřila, že by zvládl i Shakespeara, na kterého zde nepříliš věrohodně odkazuje text distributora. _____ Drama vyplývá z charakterů, které se vlivem různých náhod setkají a vytvoří třaskavou směs. A pak to samozřejmě bouchne. Ohrožení v tomto příběhu nepřichází z venčí - v podobě indiánů, pistolníků nebo železnice - ale zevnitř. Z komunity, která se nechá zmanipulovat a snaží se bezmyšlenkovitě uštvat všechno, co se jen trochu vymyká jejím pravidlům. ____ Silně prožitý příběh s chytrou režií. /15. 7. 14./ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dráma odohrávajúca sa na divokom západe v ktorej jedna žena poblázni hneď troch chlapov. Svojho manžela so sedliackymi spôsobmi, ktorého nemiluje (Borgnine). Nového predáka (Glenn Ford) po ktorom ide, ale ktorý vie, že nie je správne si s ňou začať. No a pôvodného predáka (slizký Rod Steiger) s ktorým mala pletky v minulosti, ale už ho nechce, čo on odmieta. výsledkom je dráma skoro až antických rozmerov. Plus sa tam mihne zopár ďalších celkom výrazných sympatických postáv vrátane správňáka Bronsona. Prvý problém som mal s tým, že Valerie French nie je pre mňa žiadna kráska, takže som príliš nechápal všetkých tých pobláznených chlapov. To už sa mi oveľa viac páčila Felicia Farr s ktorou si tam Ford tiež začne. A druhým problém som mal s tým, že všetky tie konflikty sú podané strašne priamočiaro a predvídateľne. Na druhej strane ma pobavilo aj jednoduché riešenie konfliktov. Napríklad rozvášnený sfanatizovaný dav, ktorý chce Forda potrestať ukľudní druhá postava jednou vetou. Všetko bolo inak, bol to ten druhý. Na to si dav asi povie, no tak dobre a odoberú sa domov. Ale tak čo už, ten dokonalý happyend pre všetkých, čo si ho zaslúžili ma celkom potešil, tak dávam spokojné 3*. Žiadnu akciu ale od tohto westernu neočakávajte. 6/10. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama