Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když bylo Myronovi deset let, byl svědkem úmrtí své matky při porodu jeho bratra. Nešťastný chlapec v zoufalství novorozeně uškrtí. Po padesáti letech je z Myrona doktor - porodník, bydlí ve svém rodném domě, který zároveň i pronajímá. Jeho spolubydlící jsou mladí manželé. Myron se upne na Mary, která mu připomíná jeho nebohou matku. Vzájemná idyla se mění v horor, když se doktor dozví, že je Mary těhotná. (Hans.)

(více)

Recenze (7)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bohužel dost velká nuda. Určitý potenciál by tu byl, ale atmosféra bohužel vůbec nefunguje a když se konečně začne něco dít, tak to skončí. Původní odpad byl sice moc přísný, ale na víc jak 1* to fakt není.15% ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Muž je posadnutý svojou susedkou, ženou, ktorá mu pripomína matku. Najprv je priateľský, potom sa stáva otravným a nakoniec vražedným. Dobré výkony, najmä Steiger, ako mrazivý sused. 6/10 ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Desetiletý Myron Hatch byl svědkem úmrtí své matky při porodu. Tenkrát nešťastný chlapec ze zoufalství zadusil novorozené dítě. Nyní již jako doktor před penzí pronajímá dům mladým manželům, když se náhle dovídá, že žena čeká rodinu. Opět je rozhodnutý zabránit narození dítěte… ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Utahaný, místy i napínavý film s televizním rozměrem. To se mně vybaví v souvislosti s thrillerem Soused. Lákadlo byla Linda Kozlowski v hlavní roli, která i bez Krokodýla Dundeeho dokázala, že není tak úplně špatnou herečkou. Ale film se nevymanil ze svého předvídatelného schématu. I málo protřelý (thrillerový) divák přesně ví, co bude v ději následovat, jak se která postava zachová, kdy přijde napětí, kdy naopak napětí opadne, jak to celé bude vygradováno a finálně završeno. Až na zajímavě houstnoucí atmosféru, není ve filmu nic extra mimořádného. Z hlediska našince je zajímavý fakt, že hudbu složil zesnulý český skladatel Milan Kymlička, skoro jeho hudbu ve filmu ani nezaregistrujete, ale byla tam. A také bych zmínil to, že autorem scénáře je zkušený tvůrce zajímavých filmů, Kurt Wimmer, ale ten svůj tentokrát málo nápaditý scénář svěřil tehdy začínajícímu Rodney Gibbonsovi, který byl vůbec rád, že film neobsahoval žádné náročné akční pasáže a mohl svůj debut dokončit, aniž by byl nahrazen jiným režisérem, případně přinucen dát do kolonky režisér obvyklý pseudonym Alan Smithee, to když se k filmu nikdo nechce hlásit, protože je nepovedený. Tak zase až tak nepovedený thriller to není. Jen je ochuzen o moment překvapení a kvalitnější, dynamické režijní uchopení, které by ho neodsuzovalo do kategorie tuctových thrillerů bez tempa určených na odpolední vysílací čas v televizi. 40% ()

Zajímavosti (1)

  • Rodney Gibbons v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama