Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po těžkém boji na východní frontě je Steiner donucen vzít si dovolenou. Tráví ji v Paříži s jednou prostitutkou. Poté se přesouvá do malé francouzské vesničky, kam byla převelena jeho jednotka. Steiner se tady dozví o plánu na atentát, který má být spáchán na Adolfa Hitlera a ukončit tak světovou válku. (Terva)

Recenze (9)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nepriame pokračovanie (a)nacistického kapitána Steinera je o level slabšie. V závere, keď nacista strieľa po svojich, aby zachránil amerických dôstojníkov, pôsobí až úsmevne, rovnako ako reči nemeckých vojakoch o skorom Hitlerovom konci. Na Burtonovi sa už prejavuje jeho starší vek a v tomto mu "sekunduje" aj americký plukovník Mitchum. Samozrejme, takíto zvuční herci, vrátane Steigera, dvíhajú kredit nemeckého filmu, ale ich prínos je menší. Hlavne čo sa týka nevieryhodnosti. Vojnové akcie sú v pohode, aj keď vedel by som si predstaviť aj viac ako len prejazdy tankov a tradičné výbuchy. Preto iba priemer. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného "Železného kříže", tentokrát situované na západní frontu. Jenže Burton není Coburn a McLaglen už vůbec není Packinpah, takže z toho vyšel průměrný film, který neurazí ani příliš nenudí, ale nic víc. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tentokráte Burton... moc toho tedy v dlouhém příběhu doplněném dokumentárními záznamy neudělá, je samá kost a kůže, sužován již na sklonku pětapadesátého roku života nemocemi.! Pár zajímavých akcí ovšem prožije, připomíná se mi pořád ta s "tankovlaky", brutální podívaná. A navíc, moc to nikomu z nich nevěříte, takové umělé... až moc umělé.!!! :-( ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Takový normální válečný film. Ničím neurazí, neirituje a ani nezaujme. Poctivé rutinní řemeslo. To že postavou četaře Steinera odkazuje na úplně jiný film je v tomto případě spíš podivní parazitismus. Neježe postavu Steinera hraje jiný herec, ale ona ta postava se i chová úplně jinak, nosí uniformu jinak a tak nějak vůbec... ničím nepasuje na svého předchůdce. Díky bohu ani tím otravným střihem a kamerou. Je ale také o poznání sterilnější. Je to vážně jen solidní rutina. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pokud bude někdy do encyklopedií zapsán termín "zbytečné pokračování", hned vedle něj by měl být uveden i název tohoto filmu. Ani se mi nechce věřit, že se točilo podle hotového scénáře. Jedinou zápletkou, kterou jsem zaznamenal, je plánovaný atentát na Hitlera, o němž se dozvíme až v polovině filmu a k jehož realizaci se ani nepřiblížíme. Zbytek dění spočívá na bedrech Steinera, jeho spřízněné duše z USA (Robert Mitchum) a navrátivšího se majora Stranskyho. V závěru dojde k potyčce (slovo "bitva" by bylo krapet silné) snad jen proto, aby štáb zužitkoval přebytečnou pyrotechniku, a během níž se všichni jmenovaní chovají jako idioti. A že se oficírský typ Richard Burton na roli, kterou původně ztvárnil James Coburn, ani trochu nehodí, je snad jasné ještě před úvodními titulky. Ale na něj se ještě zvyknout dá, zato na nesmyslně zvolený soundtrack už dost těžko (probůh, co tam dělají synťáky a kytara?). Asi to celé mělo za účel pouze nasytit hladovějící hollywoodské hvězdy, jinak si tenhle provar vysvětlit neumím. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Některé scény sovětských tanků T-34 byly převzaty z prvního dílu. (Terva)

Reklama

Reklama