Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Chris Parkerová se rozhodne přijmout místo chůvy na předměstí Chicaga. V té době se její nejlepší přítelkyně Brenda rozhodne utéct z domova. Zcela bez peněz pak prosí Chris, aby pro ni přijela. Ta však nechce své svěřence nechat samotné, a proto se rozhodne vzít je s sebou. Naloží je do auta a vydá se na cestu do neznáma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzstva pri opatere deti zas niekto prelozil ako Nocni Dobrodruzstvi. Stacilo by klasicka Chuva, alebo Chuva a jeji trable, proste aby to suviselo s filmom. No nic, Chris Columbus je svetoznamy ako reziser kultovych filmov Home Alone 1 a 2, a na komedie ma talent. Vyborna vec, kde ide o to, ze 17 rocna Chris Parkrova je chuva, ozve sa jej kamoska ze usla z decaku pravdepodobne a ze nema prachy. preto chuva nevaha a ide ... perfektny namet na film, s kopou dobrodruzstva, cesta do neznama je genialna, fascinujuca a inspiratvna. Obycajne dialogy prevladaju, to dodrzuje aj tento film, herecky vladne hlavne genialna Elisabeth Shue, zvysok hercov musim pozriet, kto tam vlastne hral. Oddychova podivana a perfektna zabava, a som rad, ze nemam s Karlosom80 o5 nic spolocne . 85 % ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Typická Columbovská režie, která mi neuvěřitelně sedí. Trochu rodinná, ale především teenagerovská komedie, spousta typických Columbovských postaviček...týpek s hákem, se zbraní, dědek bydlící v telefonní budce....bavil jsem se. A taková spousta známých tváří, které jsem roky neviděl....Keith Coogan, Maia Brewton (ano, otravná Shelly ze seriálu Parker Lewis), George Newbern a další. A potitulková scéna. 4*. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Přestože Elisabeth na 17 fakt nevypadá, o jejích půvabech nemůže být naprosto žádných pochyb. A i ostatní dětští herci jsou hodně fajn (já snad sentimentálním nebo co), takže přestože se film tu a tam vleče, dávám za tu hodně pohodovou atmosféru, scénu v baru a The Crystals neobjektivní 4. Maník co by pustil k vodě Elisabeth pro tu druhou ženskou nemůže mít všech pět pohromadě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Mám rád nebezpečí." "To byste měl hlídat děti." I když dějově hrozně náhodná (spíše jen - často doslova okatě náhodný - slepenec samostatných scén vycházejících ze základní premisy hlídačka a děti v nočních nesnázích, než ucelená dějová zápletka) snůška scén, je to hrozně milé, chytlavé a v nejednom okamžiku prudce zábavné. Ať už nečekanými hláškami, klasickou osmdesátkovou atmosférou nebo hlavní hrdinkou. Elizabeth Shue má boží... šálu. A svetr. "Neserte holky na hlídání." ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typická 80-ková komédia s nadržanými/zamilovanými pubertiakmi a množstvom bizarných príhod. Pre Columbusa to bol dobrý tréning na Sám doma, niektoré scény ho veľmi pripomínali. Pre mňa ale až príliš ujetý príbeh, keď sa problémy neustále nabaľujú jeden na druhý a aj keď som zo začiatku pristúpil na túto dobrodružnú hru, postupom času to už prekročilo únosnú mieru (špeciálne scéna na skle) a už som len očakával koniec tohto dobrodružstva. Elisabeth je k nakousnutí, no vo svojich 24 rokoch vyzerá skôr na 30 než na 17, tú stredoškoláčku jej proste neuveríte. Ten starý problém US produkcie, obsadzovať do úlohy teenagerov o 10 rokov starších hercov... Nenáročná zábava, ktorá neurazí, ani nenadchne. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Chris Columbus v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Ve filmu si zahrál i bratr Elisabeth Shue Andrew Shue, a to ve scéně při studentské párty, kdy stojí na baru. (ČSFD)
  • Vo filme si zahral aj gitarista Albert Collins. Môžeme ho vidieť v scéne na pódiu pri hraní skladby "Babysitting Blues". (Amityville)

Reklama

Reklama