Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Chris Parkerová se rozhodne přijmout místo chůvy na předměstí Chicaga. V té době se její nejlepší přítelkyně Brenda rozhodne utéct z domova. Zcela bez peněz pak prosí Chris, aby pro ni přijela. Ta však nechce své svěřence nechat samotné, a proto se rozhodne vzít je s sebou. Naloží je do auta a vydá se na cestu do neznáma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzstva pri opatere deti zas niekto prelozil ako Nocni Dobrodruzstvi. Stacilo by klasicka Chuva, alebo Chuva a jeji trable, proste aby to suviselo s filmom. No nic, Chris Columbus je svetoznamy ako reziser kultovych filmov Home Alone 1 a 2, a na komedie ma talent. Vyborna vec, kde ide o to, ze 17 rocna Chris Parkrova je chuva, ozve sa jej kamoska ze usla z decaku pravdepodobne a ze nema prachy. preto chuva nevaha a ide ... perfektny namet na film, s kopou dobrodruzstva, cesta do neznama je genialna, fascinujuca a inspiratvna. Obycajne dialogy prevladaju, to dodrzuje aj tento film, herecky vladne hlavne genialna Elisabeth Shue, zvysok hercov musim pozriet, kto tam vlastne hral. Oddychova podivana a perfektna zabava, a som rad, ze nemam s Karlosom80 o5 nic spolocne . 85 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale nemůžu si pomoct, novější verze od Disneyho mi sedla více, a to mám přitom osmdesátkovou atmosféru a ten styl natáčení docela rád. Je to místy trochu temné, ale vždy se to zhoupne do pozitivní atmosféry. A tak mě nejvíce překvapilo, jaký byl Vincent D'Onofrio chlap, hubený a namakaný. Herci byli na své role až moc staří. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Typická Columbovská režie, která mi neuvěřitelně sedí. Trochu rodinná, ale především teenagerovská komedie, spousta typických Columbovských postaviček...týpek s hákem, se zbraní, dědek bydlící v telefonní budce....bavil jsem se. A taková spousta známých tváří, které jsem roky neviděl....Keith Coogan, Maia Brewton (ano, otravná Shelly ze seriálu Parker Lewis), George Newbern a další. A potitulková scéna. 4*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Místy úlet, místy trapnost, chvílemi docela dobré. Film hodně pozměňuje celkem raritně udělaný dabing, zajímavým hlasem přispěl jinak neznámý Michal Krb. Nejvíc hláškuje malá Maia Brewton v roli Sáry, na které se dost vyřádila dabérka Klára Šumanová. Dějově poměrně velká blbost, ve které mě nejvíc rozčilovala akustika pod střechou černé autodílny. Už v roce 1994 se šidil dabing, Jan Přeučil a Tonda Navrátil každý asi osm postav. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Musím (opět) přiznat, že možnost vidět šestnáctiletého Anthonyho Rappa mě přiměla k nějaké té hvězdičce navíc; i přesto to však nakonec nebylo tak špatné, jak sem očekávala, a film u mě dokonce několikrát vyvolal menší záchvaty smíchu. Pominu-li (vtipné) nelogičnosti, dle mého názoru velmi špatný dabing a další drobnosti, Noční dobrodružství splnilo svůj účel dobrodružné rodinné komedie. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Chris Columbus v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Sára má na sobě batoh s obrázkem Gizma. Toto je odkaz na film Gremlins (1984), na kterém se podílel režisér tohoto filmu Chris Columbus. (ČSFD)
  • Ve filmu si zahrál i bratr Elisabeth Shue Andrew Shue, a to ve scéně při studentské párty, kdy stojí na baru. (ČSFD)

Reklama

Reklama