Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda agresívnych bitkárov chce v meste Halifax zaviesť "nový poriadok", zatiaľ čo je kanadská polícia v štrajku. Snaží sa vystrašiť všetkých zákazníkov v bare, ale nešťastnou náhodou majiteľ zariadenia prichádza o život a vodca tyranov sa následne rozhodne skoncovať so všetkými svedkami. Jednému nešťastníkovi sa však podarí uniknúť a nájde útočisko v izolovanom panelovom dome. Mladí nájomníci v dome odmietajú mladíka vydať a tyrani sa musia rozhodnúť, ako sa zbaviť všetkých obyvateľov v dome. Nebude to však také jednoduché, pretože študenti sa zabarikádujú, nastavia pasce a vyzbroja sa s jediným cieľom – prežiť. (muti)

(více)

Recenze (14)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již zde bylo vše dost popsáno a já mohu jen souhlasit. Perfektní "home invasion", který připomíná pár starších i novějších klasik. Celé se to odehrává v noci a v přítmí, což mi tentokrát výjimečně vůbec nevadilo. Hra s přítmím je skvěle zpracována a vytváří velmi tísnivou atmosféru. Skupina útočících hovad je taková tradiční, kromě jejich bosse, z toho jde fakt strach ... Odporný chladnokrevný zabiják, navíc velmi schopný, vytrvalý a houževnatý. Útoky probíhají opět tradičně v několika vlnách. I když útočníci disponují mnohem vyspělejším arzenálem zbraní, přece jen neznají spletité chodby činžáku a skupinka sympatických "obránců" je dokáže se vším vypětím odrazit. 20 posledních minut je pak naprosto excelentnéch až hororových. Napětí a syrovost od začátku do konce. Chlad z filmu je nekompromisní, film od začátku vpálí divákovi pecku s tím že "tohle nebude žádná srandička hochu!!". A taky není ... i když jsem koukalpozdě v noci na zatemnělou VHS verzi, neusnul sem a s napětím držel palce hlavním hrdinům. Excelentní kousek!! Pro mne obrovské překvapení, vůbec nechápu, proč něco takdobrého zatím nevyšlo na nějakých modernějších nosičích (dvd/blu ...). Skvěle se na to dívá a je to kus pečlivě odvedené práce!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanadský thriller „Self Defense“ není sice vyloženě hororem, ale hororové prvky má silné, a to hlavně díky tomu, jak dobře je zde zachycena atmosféra, kdy se opravdu jedná o hon kočky na myš, kdy se nevinní lidé snaží o to, aby přežili v konfrontaci se zabijáky. Na to, jak snímek „Self Defense“ vypadal nenápadně, jak není až tak známý, se ukázalo, že tohle je něco, co stojí za vidění. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ve městě stávkuje policie, a to znamená ráj pro pouliční živly. Jedna taková banda tupých hlav se rozhodne ukázat svou fyzickou převahu v jednom z místních gay klubů. Návštěva se ale trochu zvrtne, číšník najednou leží mrtvý na podlaze. Je tedy třeba zbavit se svědků, policie nebude nefungovat navěky. Jednomu z návštěvníků klubu se ale podaří uniknout. Gangsteři ho pronásledují, on se před nimi ukryje doma u skupinky sympatických nešťastníků, kteří mu k vlastní smůle otevřou dveře. Nabídku vyhnout se problémům a uprchlíka vydat nevyužijí. Tak takhle začíná jeden z nejlepších home invasion hororových thrillerů, které jsem kdy viděl. Neznámý kanadský kousek z osmdesátých let ze všeho nejvíc připomíná nedávnou The Purge, akorát je ve všech ohledech znatelně lepší. Napínavý, temný, atmosférický, syrový, mrazivý. Obrovské překvapení a pro horror fanoušky must-see :) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Bomba! Pokud jste viděli Carpenterův "Assault on Precinct 13", nebo "Escape from New York", bude se vám jistě líbit i tato neuvěřitelně obskurní "urban survivalist" rarita, jinak něco v obdobném stylu! Film byl natočený podle skutečného příběhu stávkujících policistů v Halifaxu (New Scotia) v roce '81, kdy jen několik pár hodin po jejím vyhlášení, došlo ve městě doslova k anarchii, která trvala několik dní! Zde se vlády nad městem ujímá gang pravicových extrémistů který se snaží ve městě o nastolení tzv "new rules" řádu! "Self Defense" původně "Siege" je neuvěřitelně divoký a skutečně velmi napínavý tvrdý akční film z doslova hustou a hrozivou klaustrofobickou atmosférou (celé se to odehrává v noci v jedné tmavé ulici u jednoho obléhaného polorozpadlého činžovního baráku) a brutálním násilím! Hromadná chladnokrevná poprava hostů v gay baru na začátku to jen potvrzuje! Vše neuvěřitelně realistické! Perfektní herecké výkony prakticky neznámých herců i hudba která dovede navodit tu správnou atmosféru a vyvolat ve vás pocity strachu a úzkosti! Tenhle film je nedoceněný a neprávem zapomenutý Canuxploitation skvost! Co víc si přát. Film na pozdní horkou noc jak vyšitej, pak je ale možné že horko těžko usnete. Podobné filmy krom výše uvedených; "Class 1984" nebo "Warriors". ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Žiaden z 3,5 nezbedníkov z premnožených, hermeticky uzavretých "horrorových" skupín nebol ochotný podať link, tak som musela absolvovať YTortúru, aby som na X x dopozerala ten " mustsí". Ale OK bolo to fayn, tú 4ku si to obháji, no pučenie s linkami je za 5úderku, ktorú náležite do budúcna využijem. ( koukni disgustize). ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama