Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozhodná dědička Dee Dee (Joan Fontaine) je tlačena svým otcem ke sňatku s již šestým snoubencem. Přestože jsou nakonec sezdáni, o svatební noci Dee Dee uteče a přespí ve vedlejším hotelovém pokoji u pilota Marvina Paynea (James Stewart), kterého ráno přesvědčí, aby ji vzal s sebou do Kalifornie. Jejími spolucestujícími jsou šimpanz, bankovní zloděj, mrtvola a šťastní novomanželé. A další láska se možná rýsuje... (Chegi)

(více)

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser H. C. Potter /Vysneny dum pana Blandingse/ natocil vybornu postarsiu americku komediu - to boli este totiz casy kedy US komedie boli kvalitne, dnes je kvalitnych US komedii asi tolko kolko jestvuje Ciganov studujucich popri zamestnani. Kazdopadne hlavne hviezdy su dve - Joan Fontaine /Quality Street 1937, Othello 1952/ a James Stewart /It´s a Wonderfull Life 1946, Man who knew too much, Vertigo/. Stewarta povazujem za najlepsieho herca aky kedy zil /ja viem, silne slova a obhajim si to/, takze zahral prakticky cokolvek. Kulisy su na 40. roky genialne, dialogy namakane - fakt film uplynie rychlo . 98 % ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Joan ´Jana Eyrová ´ Fontaine s účesem prinzeny Leii :) se jako již tradičně, nádherně směje či usmívá. A samoz., že též umí hrát. James ´Vertigo´ Stewart opět bezchybný. 1.pol. sice považuji za lepší (včetně perfektně načasované hudby, šité na míru přesně té které scéně) a více při zemi (zde myšleno doslova:) ale pokud by nebyla ta 2.půle, tak bych přišel o modýlek letadla zmítajícího se v bouři, indiány s traktorem a kouřícího šimpána (jak by řekl Closeau) a moc roztomilou sequenci s baterkou s neustále se záhadně v jejím svitu objevující, Dianou Dilwoodovou, později Payneovou, která se při trojitém umývaní nádobí dozví, že polibek prý ukáže toho pana Pravého, načež to jde vzápětí zjistit;-) Palec nahoru za ukončený scénáristický kruh, který se v závěru vrátil tam, jak to začalo...prášky na spaní a 2. prakticky identická, fyzická prohra J.Stewarta.;-) A ještě jsem neviděl, aby někdo ženě přes lodičky, nazouval pracovní boty. Další položka na seznamu 100 věcí, které musíte viděti, než umřete;)  ,,Nevím, zda je to správné, ale poprvé v životě, žárlím na letadlo´´.  ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Joan Fontaine tu hrá mladú dámu, ktorá sa jednoducho nevie rozhodnúť a tak je zasnúbená už 6 krát. A ako naschvál, keď už konečne vysloví áno pred oltárom... spoznáva toho pravého ;) Veľmi ľahká romantika, nijak nevybočujúca z koľají 40. rokov. Za tú pridanú hodnotu tu film vďačí práve Joan s nádherným úsmevom a vždy správnemu Jimmymu Stewartovi. Tí dvaja by mohli hrať aj v niečom oveľa predvídateľnejšom (pravda, ak by mohlo byť ešte niečo predvídateľnejšie) a predsa by ma to bavilo. :) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený herec v brilantnej komédii ťažiacej z priehrštia humorných situácií a prijateľnej dávke romantiky. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výborné hlavně konverzačně. Zápletka se slušně rozjede a je to romantika a navíc vtipná, ústřední pár nepřekvapivě výborný a některé scénky, například prášky na spaní, jsou bezva. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama