Reklama

Reklama

Atama-yama

  • Japonsko 頭山 (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy
Japonsko, 2002, 10 min

Obsahy(1)

Po hromadě spolykaných třešní začne jednomu muži z hlavy růst třešeň. Zpočátku si malý stromek stále dokola odstřihuje, až rezignuje a nechá ho volně růst, což pochopitelně vede k mnoha problémům... Zpracování tradiční japonské Rakugo-povídky - tentokrát přenesené do moderního Tokia. (Pohrobek)

Recenze (22)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, mňa tam doslova rozčuloval ten týpek čo to nahovoril. Neznášam japončinu a ostatné "šikmooké" jazyky. Znejú mi všetky asi tak akoby niekto grcal a do toho sa snažil ešte aj hovoriť... Inak celkom slušné anime, so zaujímavým nápadom. Len postupom času akoby Yamamura strácal nápady a nebyť skvelého schizofréneho záveru, je to len za jednu *... ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Chytrá myšlenka a zvláštní příběh. To mě dostalo, ale to ostatní nic moc. Potom, co jsem viděla venkovského lékaře, tak se na tento filmek dívám trochu jinak. Bylo to dobré a tomu odpovídá i mé hodnocení. Ale nedostalo mě to a ani nemám chut se na to v nejbližší době znovu podívat. Ovšem udělané to bylo hezky. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý animák, který skloubil skoro evropský styl kresby s tradičně japonským příběhem. Velmi vtipné a originální obrazy doprovází tradiční japonský šamisen a strhující hlas Takeharu Kunimota, což tvoří skvělou kulisu k surrealistickému příběhu muže, jenž se bral tak vážně, že si uhnal vlastní záhubu. ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

"Tak to je hnus velebnosti!!!" Animák s hnusnější animací jsem snad ještě neviděl. Na obrazovce se může odehrávat takřka cokoliv, ale ty odporné obrázky vás stejně nenechají to vnímat. K tomu si přičtěte nechutný hlas komentátora a pod kůži se zadírající hudbu japonské citary (či čeho to) a vyjde vám z toho zhovadilost, při jejímž sledování se cítíte, jako by vám někdo bruslí podřezával nervy. Ideální zbraň na týrání válečných zajatců. Ještě že se o tomhle filmu zatím nedověděli v Iráku. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Tohle mohli vymyslet jedině Japonci. Originální, byť poněkud bizarní, napůl zábavný a napůl otravný snímek, který byl snad ve formě nějakého žalozpěvu? Nejsem žádný odborník na japonskou kulturu, ale něco mi říká, že tohle je nějaký klasický útvar, kterého se autor držel. Sledujeme tak muže, který sbírá kdejakou veteš, je mu líto se vzdát i pecek od třešní a nakonec mu na hlavě vyroste třešeň. Ale pozor, nevytrhávat, poněvadž ve vzniklé díře by mohlo vzniknout jezírko, ve kterém… Ach, musím dál pokračovat? Sami vidíte, jak praštěné to je. Možná to autor myslel jako alegorii na něco, ale to něco jsem v tom nenašel. Bohužel — možná to mělo nějaký hlubší smysl, kdo ví. Ručně kreslená animace filmu celkem sedla. [Oscary 2002] ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama