Reklama

Reklama

...a Amazonka mlčí

  • Západní Německo Und der Amazonas schweigt (více)
Západní Německo / Brazílie, 1963, 86 min

Obsahy(1)

Dobrodružné pátrání mladé Susanne (Barbara Rütting) po svém otci, který zmizel kdesi v Amazonii. Dívka si najímá člun a vydává se na nebezpečnou cestu. Temný prales, hladové piraně, prudké peřeje, drsní únosci. To vše a mnoho dalších strádání čeká na hlavní hrdinku... (MI-380)

Recenze (12)

wray 

všechny recenze uživatele

ako maly som sa s tym stretol na ceskoslovenskej televizii, ale bolo to krvilacnych piraniach - proste, dobrovolne som si to nepozrel. Prilis dobrodruzstva (krvilacne pirane??) na moj vek. Dnes uz som sa na to citil a - mozno som si to predsa len mohol nechat ujst. Ok fajn, dobrodruzny nemecky film. Silna hlavna postava, zloduch, indiani - na prvy pohlad to ma vsetko co ma mat. Ale - je to slabe. Je to sice starsia produkcia, ale - to bol aj Poklad na striebornom jazere, a ten je velmi pozeratelny aj dnes (tie scenerie, herci, hudba!). V amazonke proste nie je nic vynimocne - ak nemusite, nepozerajte :/ ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

S tímto skvostem jsem se jako malý parchant utkal v osmdesátých letech v našem místním, mírně obskurním, dnes už bohužel neexistujícím kině asi pětkrát. Odcházel jsem vždy mimořádně vzrušen. Modýlek parníku a jeho krkolomný průjezd vodopády, krvavá hostina piraní, natočená zřejmě u producenta doma ve vaně, exotické prostředí skleníků někde poblíž Stuttgartu! To vše přístupné a to za 10 Kčs do poslední řady. Byla to paráda. Nikdy nezapomenu. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný príbeh odohrávajúci sa v brazílskom povodí Amazonky niekedy na začiatku storočia 20. storočia. Po väčšinu filmu nie je núdza o svižné tempo a dobrú výpravu a takmer vždy sa niečo deje. Akcia však už taká prevratná nie je, 50 rokov sa na nej podpísalo viac ako dosť. O špeciálnych efektoch pri prejazde perejí či dokumentárnom natočení pažravých piraní radšej pomlčím. Čo sa týka postav, celkove ujdú, aj ked sa mi záporáci páčili o trocha viac. Pekných dievčat je v Nemecku pomenej, preto sa do tohoto filmu nepomestila ani jedna. Hl. ženská postava (Barbara Rüttingová) je dokonca oberškaredá. Celkovo to ale ušlo - taký typický dobrodružný snímok europrodukcie 60. rokov. 55% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi barvitý dobrodružný film ve stylu západoněmecké produkce konce 50tých a první poloviny 60tých let, jako např. Tygra z Ešnapuru, Kali Yug či některých westernů. Režisér Eichhorn sám zřejmě pobýval v Brazílii a díky těmto kontaktům mohl natočit atraktivní dobrodružný film v autentickém prostředí, se záběry na přírodu, vodopády i místní přepestré obyvatelstvo, včetně indiánů. Kdybych viděl tento film, v němž se to hemží krokodýly, bandity a indiány, jako desetiletý kluk, asi bych byl nadšený. S odstupem času vystupují samozřejmě i nedostatky, jako např. značná naivita scénáře, model parníku v peřejích, upravenost německé blondýnky v bažinách apod., ale pro mne má i tohle svůj půvab. Při zhlédnutí takovýchto filmů si znovu a znovu říkám, jak tomu Reinlovi vyšel ten Vinnetou. Co se týče romantiky, gradace napětí, vhodnosti herců, hudby – je to opravdu to nejlepší. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne bezvadná, dobrodružná i když už skoro 50 let stará klasika. Milovníci akce by byli určitě zklamaní, ale já jsem i po těch letech spokojená. Pěkná příroda, spousty zvířat, napínavý příběh, slušná levnější výprava odpovídající době, sympatický drsňák, ucházející hlavní hrdinka a úskoční zločinci. Chlapské bitky byly opravdové, bez triků. Film mi připomínal styl mayovek, které v tom čase taky v Německu s velkým úspěchem točili. Škoda, že ho v televizi nedávají. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama