Reklama

Reklama

Železo a hedvábí

  • USA Iron & Silk
USA / Japonsko, 1990, 92 min

Obsahy(1)

Mladý Američan Mark Salzman přijíždí do Číny, aby se učil kung-fu od nejlepších mistrů. Píše se rok 1982, Mark se setkává na své cestě s absurditami všedního dne, poznává jinou kulturu a mentalitu. Spřátelí se se svými žáky angličtiny, zamiluje se do mladé lékařky Ming a postupně svým zaujetím pro bojová umění, pílí a svědomitostí získává přízeň učitele bojových umění Pana. Pak přijde čas se rozloučit... Autobiografický snímek Marka Salzmana. (pierre0068)

(více)

Recenze (3)

joseee 

všechny recenze uživatele

Neviem, či tento film je možné vidieť aj v lepšej verzii ako VHS rip, každopádne po prvotnom zdesení z treťotriednej kvality, keď vydržíte, po čase pocite začnete aj trochu vnímať obsah deja. Prežijúci príšerné anglické dialógy a spracovanie na úrovni socialistických inscenácií, sa dozvedia z filmu skutočný príbeh trošku priblblého Američana, ktorý sa ocitol v čínskom Hangzhou v období otvárania sa ČĽR svetu. Pozitívne hodnotím, že autor sám seba stvárňuje presvedčivo ako naivného truľka, ktorý sa ocitol v odlišnom svete a pozitívnym prístupom postupne spoznáva Čínu aspoň po kúskoch. O tom teda film. Napriek všetkému hroznému 6/10 ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z filmov, ktoré počiatkom 90tých rokov vysielala STV a mal som ho nahratý na VHSke, ale neskôr som ho aj zmazal po obätovnom zhliadnutí a teraz je ho ťažko zohnať s dabingom. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Postava učitele Qingfu Pana je skutečná, stejně jako postava samotného autora snímku Marka Salzmana. Qingfu Pan totiž odmítl, aby jeho postavu hrál někdo jiný než on sám. (pierre0068)

Reklama

Reklama