Reklama

Reklama

Tví přátelé a sousedé

  • Česko Přátelé & sousedé (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Rozverná komedie, kde každý spí s každým. Jerry je učitel divadelní techniky, který se zapletl do románku s Mary - ženou svého nejlepšího přítele. To ale netuší, jakou lavinu tím odstartuje. Následuje spád událostí, které ovlivní nejen jejich vlastní životy s jejich partnery Terri a Bary, ale i osudy jejich známých i neznámých. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

knotie 

všechny recenze uživatele

Neil LaBute ma tendenciu mlatit svoje publikum po hlave so svojimi moralnymi presvedceniami. Ano, chapem - ludia su sebecki, neschopni milovat nikoho, iba seba a svoj uspech, su hnani primarnymi sexualnymi pudmi a zivot je len retaz povrchnych priatelstiev a sexualnych stretnuti. Ten, kto nie je drsny a suciti s ostatnymi je slaboch a zivotom prejde otlceny a nestastny. LaBute, ktory ma korene v divadle pise svoje filmy skor ako divadelne hry, preto su idealnym forom pre skvele herecke vykony (napriklad jeho oblubeny Aaron Eckhart, vzdy vynikajuca Catherine Keener). A aj ked su LaBute-ove filmy premoralizovane a cynicke, da sa na ne pozerat nie ako na "skutocnost" ale skor ako na studiu postav na temu medziludskych vztahov. ()

vobrn 

všechny recenze uživatele

Není to klasický skvělý film s jasným vývojem děje a vyvrcholením. Je to spíše sonda, virtuální dokument zachycující dvě roviny moderní euroamerické střední třídy. Lidskou - úpadek mužství (chlapi raději kecají, než souloží) a nudící se ženy a rovinu společenskou, dekadentní, kde lidé mají moc materiálních požitků a tak se zaobírají kravinama. Skvěle ubíhající a zahrané. Člověk si to užije jaksi v klidu, není to "filmová bomba". ()

Reklama

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Náhodou příjemnej snímek, velice mi sedlo civilní herectví všech zúčastněných a že film byl takovej reálnej, aspoň mně to přišlo dost ze života. Třeba když muž ženě oznámil, že ví, že ví o její nevěře, žena nechytila nějakej pitomej deklamující hysterák, ale hezky potichu se rozplakala, tak jak by ste to udělali taky. Snad první film, kde mi Ben Stiller téměř nevadil a přišlo mi, že opravdu dokázal hrát. ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že tenhle film není moc doceněný. Dialogy jsou inteligentně vedené, herci hrají slušně a já jsem si tak udělal pěkný obrázek všech postav, jak dobře jsou tu vykreslené. Měli by se na to podívat všechny ženy, které chtějí pochopit chování většiny chlapů a všichni chlapi, kteří chtějí pochopit chování VŠECH ženských. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Povrchní a s narůstající stopáží stále nudnější. Marná snaha o humor za každou cenu (ten funguje opravdu zřídkakdy), marná snaha zaujmout rádobyotevřeností, která se navenek projevuje hlavně vysokou koncentrací verbálních vulgarismů. Ne že bych proti nim něco měl - tedy pokud nepůsobí samoúčelně, jako je tomu v případě tohoto filmu. Možná není fér poměřovat režiséra s jeho podstatně geniálnějším kolegou Ingmarem Bergmanem, ale tady se to přímo nabízí: Slavný Švéd dokázal s pomocí minima prostředků jít ve zkoumání sexuality do mnohonásobně větší hloubky, ať už v komediích (Úsměvy letní noci) nebo v psychologických dramatech (Mlčení, Persona). Škoda, že Neil LaBute nevyužil možnost zvýraznit téma, které se doslova vnucovalo: Ukázat, že více či méně úspěšně zakrývané mindráky a většinou už ani nezakrývaná sebestřednost protagonistů mají svoje kořeny v jedné z odvrácených stránek života ve svobodné společnosti západního typu - kterou je u ne zrovna zanedbatelné části populace stres z pocitu permanentního žití pod Damoklovým mečem hrozby neúspěchu -, a jak se tohle všechno projevuje v soutěživosti a neustálém (sebe)ujišťování o vlastních schopnostech, přičemž zde hlavní postavy nakonec víc soutěží než souloží. Vždyť i při těch občasných sexuálních hrátkách je pro ně koncentrace na dosažení co nejlepšího výkonu důležitější než obyčejné potěšení nebo dokonce přirozená radost ze souložení. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama