Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní Pohádce pro pamětníky vás pozveme na pouť a ne jen tak ledajakou! Potkáme tu milou a půvabnou dívenku (K. Vinická), hastrmánka Vrbičku (M. Vladyka), ale i kouzelníka Pereliniho (J. Přeučil), střelmistrovou Jenovefu (Z. Hadrbolcová) a dědu Malinu (Z. Řehoř). Anička utekla z domova za svým snem. Chtěla se stát tanečnicí a pouťový kouzelník Perelini ji slíbil, že z ní slavnou tanečnici udělá… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele

Ačkoli obrazovka hraje všemi barvami a obsazení vypadá velmi slušně, opak je pravdou. Hloupost, naivita a nuda crčí z televize velkým proudem. Tato pohádka se vskutku nepovedla a chudák Vladyka to odnesl snad nejvíc. Nejdřív šišle a kňourá, ke konci se zázrakem přemění v chasníka a divák jen kroutí hlavou, co že mu to chudákovi vlastně kdo a proč udělal. Děs, který od odpadu zachránila snad jen má nostalgie ke starším pohádkám. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Předposlední pohádka, která mi zbývá od scénáristky Drahomíry Měskové se logicky odehrává na jednom hlavním plácku - na pouti. Kouzelník předvádí klasické pouťové triky se střídavým úspěchem. Každý kouzelník musí mít i svou asistentku, ale práce s obecenstvem se tehdy asi moc nenosila a ti tak museli u leckterých triků věřit, že tanečnice nelže a klobouk je prázdný. Záhadou je hastrmánek Vrbička, který v pohádce prostě existuje a čeká. A to vlastně celá pohádka. Čeká. Čeká až se bude blížit ke konci, aby se vše vyřešilo v jedné minutě. ()

Reklama

kocik1 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby Anče uteklo z domu v nějaké detektivce rady Vacátka, tak skončí v příkopu a vyšetřujeme jeho vraždu, tady poslouchá místo rodičů nafoukaného kouzelníka a člověk či dítě nechápe, proč vlastně od něj neodejde stejně jako od rodičů. Šišlající vodník už je jenom třešničkou přidanou do dortu pejska a kočičky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama