Reklama

Reklama

Helena (I. Janžurová) je svobodnou sestřičkou v lázeňském středisku, kde je nouze o muže. Když dostává pozvánku na abiturientský večírek, má problém. Napsala totiž spolužačkám, že má před svatbou, a tudíž nemůže na večírek do Karlových Varů přijet sama. Náhodou jí v novinách padne zrak na článek o partě montérů, která pracuje ve Švédsku, a jeden muž se jí na fotografii zalíbí. Domnívá se, že je to Švéd a rozhodne se předstírat, že je jeho vdovou. Jaké je její překvapení, když právě tohoto muže (J. Kanyza) potká v lázních… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

cherita 

všechny recenze uživatele

Na tuhle ultrakrátkou komedii jsem jednou náhodou v televizi narazila jako malá a od té doby jsem si přála ji vidět znovu. Povedlo se mi to teprve nedávno a s překvapením jsem zjistila, že to není ani zdaleka tak vtipné, jak si to pamatuju. Vlastně to není vtipné skoro vůbec. Jedinou výjimkou je ta úžasná scéna, kdy se Iva Janžurová snaží domluvit se svým údajným manželem za pomoci švédské konverzace. Za ni dávám hvězdičku navíc a taky za Jana Kanyzu, který tady hraje muže mých snů. Takového, který pěstuje v obýváku tulipány a nezkazí žádnou legraci, ani kdyby ho to mělo stát žlučník. ()

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná méně známá mikrokomedie se skvělými herci, které vévodí vynikající Iva Janžurová. Její rozhovor s Janem Kanyzou ve švédštině je skutečným hereckým koncertem! Odpověď J. Kanyzovi, aby ho co nejrychleji dostala pryč ze sálu, "Ta Fru říká, že je to tady jen pro Fru...!" mě naprosto dostala!!! ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý poklad v archivu. Jedna z nejlepších krátkých televizních komedií, co jsem kdy viděl. Naprosto tutová Janžurka, skvělý Kaniza, neuvěřitelné cameo Broni Poloczeka. Tohle je skutečný skvost z lázní a každému nelázeňákovi vřele doporučuju. A lázeňský švihák tiše praská závistí, že tuhle sestřičku neulovil. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Dobrá inscenační komedie přesáhla metráží zařazení do Bakalářů. Tvůrci se rozhodli scénář i scény nadstavit a podařilo se. Vše povýšili naši skvělí herci, Kanyza jako Švéd naprosto věrný, není se divit že si sestŕička zmýlila strany osob “zleva” když blonďák Kanyza v kožichu působil tak nečesky, netuctově jako čeští muži v té době. Poloček jako teplouš skvělý dnes by to džendrová” cenzůra neskosla. Augusta jasně dokazuje že v rolích jakkoliv vedlejších dokázal zaujmout. Socialistické lázně působí skvěle dobově, lahůdky, Kofila, Vincentka a zejména “strhané socialistické” ženy v lázních si povyražení s amanty viloženě užívají. ()

kpt.Johanson 

všechny recenze uživatele

Námět to má na skvělou hodinu a půl dlouhou komedii, kterých by nebylo málo a přesto by byla originální,m skoro až po vzoru prvorepublikových děl. Potenciál je ovšem žalostně nevyužit, záplatka padá příliš brzy a možné kotrmelce kolem skrývání obou postav, odpadnou během jediného rozhovoru. No i tak je to odpočinková věc pro lehčí úsměv. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je opakovaně zmiňováno hlavní město Švédska Stockholm, pokaždé však s chybnou výslovnosti se „Š” na začátku. (Haller)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Karlových Varoch. (dyfur)

Reklama

Reklama