Reklama

Reklama

Namalovaná písnička

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1976, 16 min

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zábavný čtvrthodinový dokumentík o tom jak se dělá kreslený film. Od nápadu zfilmovat rozmarnou lidovou písničku o cikánském houslistovi a zamilované zámecké pána přes třeba výtvarné návrhy a pracný postup animace fázovaných (vytvoření řady kreseb pohybových fází se zachycením akce pohybujících se postav), kreseb až po projekci dokončeného snímku. Velice poučné, nejen pro všechny filmové nadšence-amatéry. S hudbou od Josefa Celby, a ze zpěvem zpěváka Waldemar Matuška. Výtvarníkem se stal známý kreslíř Radek Pilař (O Rumcajsovi) a pořadem nás provedl svým vzorným komentářem Radovan Lukavský. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ten vyrobený animák bych bral za 4*, ale jako dokument je to trošku a vlastně příliš lyrizující, utahané a obsahující málo informací, byť pro fanoušky animované tvorby to pochopitelně nemusí postrádat na půvabu. Celkový dojem: 45 %. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Z cyklu Mistři českého animovaného filmu! Moc zajímavý pohled do zákulisí české animace! Jednoduché zpracování plné zajímavých záběrů, ať už z natáčení nebo z výsledného snímku. Zde je přesně vidět jak náročné řemeslo animace je! [70%] ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do zákulisí animovaného filmu. A ten výsledný animák je také docela dobrý. *** Ve zkratce: Pohled do zákulisí kresleného filmu. ()

Reklama

Reklama