Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1 (1979) (série)


Pračka (S01E20)

(epizoda)
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1983, 10 min

Režie:

Lubomír Beneš

Obsahy(1)

Pat a Mat si zaobstarajú automatickú práčku a snažia sa ju po schodoch vyniesť hore, čo sťažuje nesústredenosť Mata spôsobená dopisom. Vymyslia zaujímavý spôsob prepravy práčky k bytu a keď je už práčka konečne v byte je potrebné vyskúšať ako funguje. Zapojiť do elektrickej zástrčky, napojiť k vode, naplniť a zapnúť. Ale svoju úlohu zohrá aj filatelistická vášeň. (pravo)

(více)

Recenze (31)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môžu ti kúpiť dom, ale nie domov... Môžu ti kúpiť posteľ, ale nie spánok... Môžu ti kúpiť hodiny, ale nie čas... Môžu ti kúpiť knihu, ale nie vzdelanie... Môžu ti kúpiť pozíciu, ale nie rešpekt... Môžu ti kúpiť lieky, ale nie zdravie... Môžu ti kúpiť krv, ale nie život... Môžu ti kúpiť sex, ale nie lásku... Tak vidíš, že peniaze nie sú všetko. Hovorím ti toto všetko, pretože si môj najlepší priateľ. A ako tvoj priateľ chcem vziať preč tvoju bolesť a utrpenie. Preto mi pošli všetky svoje peniaze a ja budem trpieť za teba. Ver mi, lepšieho priateľa, ako som ja, nikdy nenájdeš! ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat jsou pro mě nádhernou ukázkou Čechů. Všechno by chtěli, většinou co nejlevněji, mají pocit, že to ovšem zmáknou sami a i když se to nepovede, chyba není v nich a výsledek je dobrý i tak. Je neuvěřitelný, jaké titěrnosti dovedou výtvarníci vymyslet, jaké detaily promakat. Pro mě naprostý skvost a záležitost, kterou si nenechám ujít. ()

Reklama

BlackMount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat si přivezli domů novou automatickou pračku a první problém, který musí řešit, je jak ji dostat nahoru po schodech. Při zapojování pračky vytopí sousedy, ale to je moc netrápí, neboť zjistí, že nový spotřebič jim pomůže s jejich koníčkem - filatelií. V epizodě je nejzábavnější hlavně jízda po schodišti. ()

punk_zero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teraz neviem kto je večší majster, či Kutyl s.r.o. alebo Pat a Mat :P V detskom veku som tento animovaný seriál s radosťou pozeral. Tešil som sa čo len vymyslia v nasledujúcej časti . A za každým ma nadmieru potešili. Lenže počase to už bolo streotypné . Lebo stále niećo pokašlali, autori tam mohli dať aj niečo iné . Tak preto 85 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Titul "Práčka" je súčasťou československého krátkometrážneho, večerníčkového, animovaného seriálu "Pat a Mat". Je to v poradí dvadsiata prvá epizóda. Bola natočená v roku 1983. Pat a Mat sa snažia vyniesť po schodoch ťažkú automatickú práčku. Je to drina. No nakoniec sa im podarí ju dostať do bytu. Lenže ju treba ešte zapojiť a vyskúšať. Títo dvaja popletení, nešikovní majstri to však zase všetko dojebú. Presne tak ako je to u nich zvykom. *** ()

Zajímavosti (2)

  • Mat má na schránce uvedeno „Kuťák“, což je odkaz na první epizodu Pata a Mata, Kuťáci (1976). (OJan)
  • V detalních záběrech na ruce postaviček (odlepování známek z dopisů a další) byly místo figurek nasnímány skutečné ruce animátorů v rukavicích. (Stejšn)

Reklama

Reklama